Je was erbij > Overzicht

Zumbathon met Delphine Steelandt - 14/11/2009

Iedereen was het erover eens. De eerste Zumbathon in Vlaanderen(op zaterdag 14 november) en dan nog in Gistel was een overrompelend succes. Het kon niet anders dat dit voornamelijk vanuit de Westhoek werd georganiseerd onder leiding van niemand minder dan Delphine Steelandt, de enige echte... Yes. She did it en dan nog met ongelofelijk veel stijl. We mogen het zeker zeggen. De organisatie had werkelijk aan alles gedacht tot het fijnste en tot het kleinste detail, was in orde. We hebben geen foto's kunnen nemen tijdens de Zumba en dat had alles te maken met het feit dat ik toen bezig was met de toegangscontrole. Pas veel later heb ik foto's kunnen nemen van de party achteraf wanneer bijna iedereen al naar huis was... Hier voel je de vibes weliswaar nog nazinderen. Zowel Danny Steelandt, Carine Devolder en Ignace De Reese waren uiterst tevreden over het enorme succes van deze avond... We mogen met z'n allen zeer trots zijn. Delphine Steelandt die was opnieuw in plein forme en heeft van de avond één groot feest gemaakt. Al mag het gezegd zijn... Eventjes daarvoor had ze de derde Zumbasessie gegeven en die duurde bijna anderhalf uur... Veel mensen waren uitgeput, maar weliswaar echt voldaan van deze avond. Het is een overrompelend succes geweest. Dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar. Dat vindt werkelijk iedereen die er bij betrokken was of het evenement heeft meegemaakt. De Zumba-eenheidspirit ging dan ook boven Gistel. Delphine Steelandt uit de Lange Maxdreef in Koekelare was alvast uiterst tevreden over het succes dat ze in Gistel heeft bereikt.

Het werd zomer in zaal Zomerloos in Gistel. Zumba is momenteel de hype van het moment. In het Laatste Nieuws konden we het lezen met als kop:"Massa danst Zumba voor kinderkankerfonds". Een unieke sfeer brengt dat Zumbadansen met zich mee. Er hing warmte in de lucht wanneer meer dan 350 mensen tegelijkertijd meer dan een uur hadden gedanst. Verwarming was zeker niet meer nodig. Iedereen was laaiend enthousiast over het unieke evenement dat Gistel heeft doen ontploffen. Achter zaal Zomerloos was er zelfs geen plaats meer om te parkeren...Zo'n succes is nooit gezien in Gistel. Door de Zumbathon gingen zoveel mogelijk mensen meedansen en meeswingen met Delphine die een ongelofelijke energieboost naar voren wist te brengen. Ze deed er alles aan om alles wat ze in zich had te geve aan het publiek en ook achteraf liet ze haar hart spreken voor iedereen. Voor iedereen was Delphine Steelandt bereikbaar en aanspreekbaar. Ook gaf ze op de dansvloer het beste van zichzelf. Zumbainstructor Delphine Steelandt is trouwens niet de eerste de beste in Zumbamiddens. Ze trok al naar Orlando om aldaar het beste van zichzelf te geven en er de Golden level te behalen... Droomde ze er ook al eens niet van om in het rusthuis Zumbales te geven. Ja,ja de zumbahype bereikt toppunt na toppunt. Delphine bleef dan ook alles van zichzelf geven met een publiek dat massaal kwam opgedaagd.

De groep Contrabando met onder andere Tatiana Cuadrado Escalante had er tussen de Zumbasessies door het beste van zichzelf gegeven. Deze groep wordt gevormd door jonge Cubaanse musici, wonend in België, gediplomeerd uit de beste muziekscholen van Cuba. Ze worden op artistiek en muzikaal vlak gedirigeerd door Andrés Fernandez Ordoñez, ‘El paisa’ (Ex-lid van het group: Pupy y los que son son). Contrabando heeft met succes de verschilllende stijlen van de populaire Cubaanse muziek gefusioneerd (hun prestaties op scène in Gistel hebben dit zeker getoond); zijnde de Songo (de succesvolste vertegenwoordigers hiervan zijn Pupy y los que son son en Los van van) de basis van hun repertoire. Die hebben ze vermengd met hun eigen concepten en met de andere invloeden waarmee ze in contact zijn gekomen in Europa.Contrabando telt met een eigen repertoire die salsa, merengue, bachata en cumbia omvat en muziekale fusies van de Engels- en Franstalige Caraïben. De musici van Contrabando hebben de eer gehad om in verschillende festivals en feestenten te spelen, onder andere in Ronse, Halle, Kapellen, Roeselare, Vilvoorde, Deinze en Wevelgem. Het Foyer Feest in St-Niklaas, The Square "Astrid Plaza Hotel", Axxes en Café Local in Antwerpen, Gentse Feesten, Puurs Lof, Mest-up Festival in Buggenhout, "Mechelse Salsa" tweemaal, “el sol de Caribe brillo” in het hart van Mechelen; Bij de lancering van het nieuwe model van Mercedes Benz in Automobielbedrijf VDH. Nu hebben ze een topoptreden in Gistel achter de rug. Getuige daarvan is het feit dat ze lang bleven naplakken om er te verbroederen met het lokale publiek in Gistel. Natuurlijk bleven ze ook nog een beetje om dat ze maar geen genoeg konden krijgen van de onuitputbare Delphine Steelandt.

Een Colombiaanes DJ zorgde verder voor de feestvibes... DJ Ivanomix (Dj salsa, merengue, bachata, reggaetón, cumbia...) toonde zonder twijfel, zijn 24 jaar ervaring aan het talrijk opgekomen feestpubliek. Als DJ heeft zijn grote handighied met draaitafels naar voor kunnen brengen, maar vooral zijn buitengewone en verscheiden muzikale stijl. We hebben kunnen horen en appreciëren in de beste discotheken van België : Tom Tom Club, Musique On Dance, Do brasil, Café Local, Montecristo, Los Románticos, La Fiesta, Boca Loca, The Sparrow, Le Cercle, Pianofabriek, Café Central, K-Fée, Axxes, Tierra Del Fuego, El Peligroso, Hangar 26, La Tentation, La Bodega, El Carioca, The Machine, The Roxy, Kasteel de Bunswyck, Salle Dublin, Express Orient,... Net als in de verschillende festivals en feesten waar hij optrad. De belangrijkste daarvan : Brussels International Summer Salsa Congress 2004, Festival Couleur Café (2002, 2003, 2004, 2005, 2009), Mechels Salsa Feest 2005, Pole Pole Beach (2005, 2006), Gentse Feesten 2006, Afro latino Festival 2006, Antillaanse Feesten (2006, 2007), Fiesta Latina (2006, 2007), Noche Del Xonecuilli (2006, 2008), Salsa On The Square 2007, Summersault Leuven 2007, Le Bal Populaire (Gent) 2006-2007, Soirée AFAL asbl (Bruxelles) (2005, 2006, 2007, 2008, 2009), III Encre – Embassade De Cuba En Belgique (Bruxelles) 2008, Che Presente (Bruxelles) 2008,...Bovendien voert hij uit en presenteert hij het programma Afro-Latino, de eerste zondag van elke maand, vanaf 11h00. Het is een programma waar naar geluisterd kan worden op 92.1 FM Radio Campus in Brussel of via internet op de site: http://radiocampus.ulb.ac.be. We mogen trots zijn dat we deze deejay hier in Gistel hebben meegemaakt. Ook hier zagen we opnieuw dat Delphine een goede keuze heeft gemaakt.

EBS Sound & Light had prachtig grote videoschermen aangebracht en ook de belichting was echt prachtig in orde. EBS Sound & Light had drie mensen meegebracht om alles te regelen en in orde te houden. Het mag zeker gezegd zijn dat dit een prachtige event was. Er was vooral ook vrede in zaal Zomerloos, want gedurende de hele avond heeft iedereen vreedzaam met elkaar gedanst. Het leek wel, om het in de woorden van Delphine te zeggen, één grote Zumbafamilie.


Info en foto's: Andy Vermaut

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.