Je was erbij > Overzicht

Turnkring opnieuw in de prijzen - Vlamertinge - 23&24/05/2009

Belgische kampioenschap artistieke gymnastiek : Succes voor de Vlamertingse meisjes, pech voor de jongens

Afgelopen weekend werd in Aiseau-Presles het Belgisch kampioenschap artistieke gymnastiek georganiseerd. De organisatie was allesbehalve maar dat kon de Vlamertingse clan niet deren. Met massa's supporters waren zij naar Wallonië afgezakt om hun turners en turnsters aan te moedigen.

Miniem 2B Flore Callens mocht de spits afbijten. Flore was in topvorm en turnde de pannen van het dak. Dit werd dan ook beloond met de Belgische bronzen plak. Jammer genoeg kon Floortje niet zelf het podium op want Flore moest tijdig in de kerk zijn voor haar communie. Na haar mooie balkoefening vertrok ze dan ook vliegensvlug richting de Ieperse capucientjes.

Bij de miniemen 1A startte Eva Naessens als laatst geselecteerde. Op zich nog prestatie aangezien ze bij de top van België behoort, maar Eva wou meer. En dit deed ze ook! Ze turnde een nieuwe rekordscore bijeen en eiste de zesde plaats op.

Bij de miniemen 2A hadden we opnieuw een communicant die in tijdsnood zat en tijdig in de kerk moest zijn voor het welkomswoord. Doch Ellen Rabaut liet dit niet aan haar hart komen en turnde een prachtige wedstrijd die dan ook beloond werd met een bronzen medaille. Ellen zit momenteel in het Vlamertingse privé project "pre topsport lagere school" maar volgend jaar moet ze naar de middelbare school. Naast Bram zal Ellen dus de tweede Vlamertingse gymnast zijn die in de Gentse topsportschool zal vertoeven. Dinsdag ll. kreeg de club namelijk de bevestiging dat Ellen bij de geselecteerden zit.

Bij de miniemen 2A werd Melanie Merveillie 12° Melanie was vooral superblij dat ze een nieuw element op de balk foutloos kon uitvoeren.

Bij de jongens namen Bram Louwije (junior A) en Ferre Demyttenaere (benjamins B) deel. Bram had zich op donderdag bezeerd aan zijn teen en probeerde om de wedstrijd te turnen. Hij wou zijn trainers en de talrijke supporters niet ontgoochelen maar de pijn werd teveel en alzo moest hij jammer genoeg vroegtijdig de wedstrijd staken. Voor Ferre was het zijn eerste Belgische kampioenschap. Ferre die vorig jaar nog D niveau turnde (= de laagste klasse + slechts 4 toestellen ipv 6) was dan ook super nerveus aan de wedstrijd begonnen. Op zowat alle toestellen probeerde hij nieuwe elementen uit, de ene met succes de andere zonder wegens teveel stress, maar Ferre bewees althans dat hij heel wat in zijn mars heeft. Zijn harde trainingsuren van afgelopen seizoen werden beloond met een Belgisch ticket maar pech aan de sprong (nul-sprong) verwezen hem naar de 26° plaats. Het trainerstrio Ellen Grillet, Vladimir Lieberman en Els Vanhaute kunnen alvast klinken op een geslaagd seizoen!

op foto bovenaan Melanie Merveillie en Ellen Rabaut
midden Eva Naessens en Flore Callens
onderaan Ferre Demyttenaere en Bram LouwijeFoto's en tekst : Els Vanhaute

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.