Je was erbij > Overzicht

Turnkring opnieuw in de prijzen - Vlamertinge - 03/05/2009

TURNKRING VLAMERTINGE TOP IN DE VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN
Mattis Bouchet en Ellen Rabaut behalen zilver, allen behaalden hun selectie voor de Belgische kampioenschappen!

Afgelopen weekend nam turnkring Vlamertnge deel aan de Vlaamse kampioenschappen te Houthalen. Samen met tal van supporters werd in het mooie limburg een vakantiehuisje gehuurd zodat de verre verplaatsing voor de gymnasten geen nadeel zou worden. De wedstrijd te Houthalen was immers de enige mogelijkheid om een ticket voor het Belgisch kampioenschap te bemachtigen ! Voor de allerjongste gymnasten bestaat er nog geen Belgisch kampioenschap dus pupil Mattis Bouchet hoopte om - net als tijdens de provinciale voorrondes - zijn derde stek te behouden. Maar Mattis deed het nog beter, met prachtig afgewerkte oefeningen behaalde hij verdiend de zilveren medaille op het Vlaams. Bij de pupillen 2 toonde ook Rune Putman vooruitgang. Met een nieuw persoonlijk record eindigde Rune 15°.

Bij de meisjes was benjamins 1B Katherina Vasilevskiy in super form . Katherina die zich nipt kon selecteren voor dit kampioenschap scoorde nu ruim 10 punten meer en eindigde als achtste. Voor haar balkoefening behaalde Katherina zelfs de hoogste wedstrijdscore. Benjamins 2B Laura Melsens eindigde 21ste. Laura had echter een mindere voorbereiding genoten daar ze een tijdje out was met een pijnlijke knie. Benjamins 1A Emma Verbiese had pech aan de brug. 2 vallen deden haar de das om, Emma eindigde 21ste. Dore Lepla turnde een mooie wedstrijd ze hoopte op een plaatsje in de top 10 maar de balkjury besliste er anders over, Dore eindigde 12°.

De iets oudere gymnasten konden dus strijden voor een Belgisch ticket : bij de benjamins A jongens was de limiet behalen voor Kanzi Louagie geen probleem. Kanzi eindigde op een vijfde plaats. Bij de miniemen 1B eindigde Ferre Demyttenaere 14°. Ferre die nipt zijn Vlaamse selectie bijeenturnde toonde eveneens progressie en behaalde - vooral met een prachtige brugoefening - overtuigend zijn limiet voor het Belgisch. Bij de meisjes was het spannend voor minieme 1A Eva Naessens. Na drie toestellen leek het ticket in zicht mits ze op de grondoefening 16 punten zou scoren. Eva deed wat van haar verwacht werd en demonstreerde de 3° mooiste oefening van de wedstrijd, goed voor 16,300 punten, goed voor een ticket en een all round zesde plaats. Ook de miniemen B behaalden hun selectie. Melanie Merveillie (min 1B) eindigde op een 9° plaats, Flore Callens (min 2B) werd 6°. Dan was het tenslotte nog uitkijken naar min 2A Ellen Rabaut. Ellen moest als enige meisje die geen bloso pre topsportstatuut heeft aantreden in een moeilijke categorie. Maar Ellen maakte iedereen duidelijk dat ook zij een plaatsje in de topsportschool verdiend. All round behaalde Ellen zilver ! Op grond behaalde ze de beste score !!

Op de foto : vlnr : eerste rij : Laura Melsens, Kanzi Louagi, Emma Verbiese, Mattis Bouchet en Eva Naessens
tweede rij : Rune Putman, Ellen Rabaut, Ferre Demyttenaere en Dore Lepla
derde rij : Flore Callens, Katherina Vasilevskiy en Melanie Merveillievlnr : zittend : Mattis Bouchet, Kanzi Louagi, Rune Putman en Ferre Demyttenaere
tweede rij : Laura Melsens, Emma Verbiese, Katherina Vasilevskiy en Dore Lepla
derde rij : Eva Naessens, Flore Callens, Melanie Merveillie en Ellen Rabaut
vierde rij hun trainers : Ellen Grillet, Lies Vandermarliere, Els Vanhaute en Vladimir Liberman.

Tekst : Els Vanhaute
Foto's : Els Ossieur.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.