Je was erbij > Overzicht

600 fans zorgen voor voltreffer tijdens jubileumoptreden Paul Bruna - Langemark - 17/05/2009

Voor de fans van Paul Bruna was het zondag verzamelen geblazen in Langemark. Paul Bruna stond er op het podium voor een jubileumoptreden ter gelegenheid van zijn 40-jaar carrière en ook westhoek.be was erbij. Het moet een zonnige voorjaarsdag geweest zijn in mei 1969 toen de onbekende tiener genaamd Paul Bruneel voor het eerst deelnam aan een zangwedstrijd en meteen beslag legde op de eerste plaats. Vele overwinningen later werd paul Bruneel in 1973 geselecteerd om deel te nemen aan de 'Hit 73', een liedjesprogramma waaraan tal van gerenommeerde artiesten deelnamen waaronder Micha Marah, Danny Fabry en Jacky Lafon. Omdat Paul Bruneel niet echt klonk werd een andere naam gezocht en er werd gekozen voor Paul Bruna. De Hit 73 betekende niet alleen een eerste plaat ‘Mister Jolly Jack Mc Collie’, maar ook een eerste TV-optreden en bekendheid in Vlaanderen. De plaat werd grijs gedraaid op de toenmalige zender Radio Atlantis.

De aanvragen voor optredens begonnen binnen te lopen en Paul kreeg de gelegenheid om op te treden met het orkest van accordeonvirtuoos Albert Hennebel. Een tweede en derde plaat werden uitgebracht en met ‘Als je heel dicht bij me bent’ belandde Paul Bruna voor het eerst, midden de jaren zeventig in de hitparade. Ook de volgende platen, waaronder ‘Kan men houden van twee meisjes tegelijk’, ‘Eleonora’, ‘Rock Rock Rock’ en ‘Sarah’ waren goed voor een top 10-notering in de hitlijsten.

Het succes bleef niet uit en de opgerichte fanclub telde eind jaren zeventig zo'n 3000 leden uit gans Vlaanderen. Getuige zijn de vele artikelen uit de muziekbladen Joepie en Hitorama. Nadat Paul Bruna in de jaren negentig vooral toerde met zijn seniorenshow laat hij dit jaar opnieuw van zich horen met een nieuwe single. Bijna 600 fans waren speciaal voor Paul Bruna naar het ontmoetingscentrum Den Tap in Langemark afgezakt om de 40-jarige carrière van Paul Bruna mee te vieren. In het voorprogramma stonden zangers en zangeressen die vroeger of nu nog af en toe met Paul Bruna het podium delen. Carina Herman, Mieke D., Silke, Frankie Westri en Sandy Lencie werden Live begeleid door de organisten Ronny en Gery en drummer Marnix. Zij mochten de zaal warm maken alvorens presentator Johan Verstreken onder luid applaus Paul Bruna mocht aankondigen. De sfeer zat er meteen goed in en Paul Bruna zette de zaal in vuur en vlam. "Het lijkt wel alsof we vanavond even opnieuw pubers van 16 zijn" gniffelden een aantal veertigers die ook in de jaren zeventig al op de eerste rij zaten voor Paul Bruna. Het jubileumoptreden was meteen ook de ideale gelegenheid om de nieuwe single van Paul Bruna met titelsong "Als de morgen is gekomen" aan het publiek voor te stellen. De nieuwe single met bigband invloeden werd alvast hartelijk onthaald. Paul Bruna moest na het optreden nog meer dan een uur singles en foto's signeren alvorens hij zijn jubileumtaart kon aansnijden.

Dank aan Dieter Bruneel voor de info en foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.