Je was erbij > Overzicht

17° VRIJBOSRIT - HOUTHULST - MTC VRIJBOS - 16&17/05/2009

REGENWEER HOUDT MOTORRIJDERS NIET WEG VAN VRIJBOSRIT

Een "open lucht evenement" staat of valt met de weersomstandigheden. Zo keek iedereen van MTC Vrijbos natuurlijk uit naar de weersomstandigheden en voorspellingen voor het weekend van 16 én 17 mei. De weergoden waren de "17° vrijbosrit" dit jaar niet zo goed genegen en regen en wind zou onze bondgenoot worden, doch dit hield niet minder dan een kleine 800 motorrijders er niet van om richting Houthulst te trekken om een prachtige bepijlde rit van een kleine 170 km te verorberen. Er werd gestart in Houthulst (Jonkershove) in zaal het "Dorpshuis", een staaltje van moderne en functionele architectuur waar iedere bezoeker de mond van vol heeft.Na het bewonderen van dit architecturale hoogstandje is het dan natuurlijk tijd voor een uit de kluiten gewassen bepijlde rit van 170 km doorheen de westhoek en voor een groot deel door Frans Vlaanderen, een rit garant voor een dagje motorplezier van de bovenste plank. Er werd vertrokken over Jonkershove zo naar Merkem om de gemeente verlaten richting Ghyvelde aan de Frans-Belgische grens. Via een bochtig parkoer over de Moeren met een stukje langszij Veurne (want alle drukken assen en bebouwde kommen werden zorgvuldig vermeden). In Ghyvelde was het dan tijd voor een geplande rustpauze, daarna vertrokken we terug verder Frankrijk in richting Wulverdinghe, een heel klein dorpje met een 150-tal inwoners. We trokken door de "Franse Moeren" richting Hondschoote om dan via Wormthout en Bavinckhove (niet Baviekhove in de Vlaanders hoor) richting Watten te trekken om net voor Watten de remmen dicht te slaan in Wulverdinghe waar in samenwerking met de gemeente (Wulverdinghe) een stop werd uitgebaat door de mensen van MTC Vrijbos, daar kon iedereen in het Nederlands bediend worden voor drank en spijs.

Daarna werd het tijd voor het derde deel dat ons in Westouter bracht. Via bochtige wegen over Neuf Berquin een klein Frans dorpje naar Méteren te rijden (niet veel groter) om dan terug de Vlaamse grens over te rijden en de remmen dicht te trekken in Westouter "platse". Het laatste deel bracht ons via een bochtig parkoer langsheen Ieper terug naar Houthulst waar iedereen vol lof van de rit de remmen dicht trok. Ondanks het slechte winderige en regenachtige weer vonden een kleine 800-tal rijders de weg naar deze "happening" en werd het zo langzaam tijd voor het uitreiken der prijzen waar de eerste prijs ging naar motorclub De Toervrienden uit St Job in 't Goor voor de mensen van de Sun Riders uit Erpe Mere.

Er werden al duidelijk afspraken gemaakt onder de deelnemers voor de volgende rit die mtc vrijbos organiseert en dat is niks minder dan een bepijlde rit (ook gps en roadbook mogelijk) van niet minder dan 300 km doorheen Noord Frankrijk tot net over Boulogne Sur Mére en dit op zaterdag 25 en zondag 26 juni en dit met inschrijvingen in zaal Markthuis op de markt te Houthulst en dit in samenwerking met de Toeristische dienst van de gemeente Houthulst. Meer info hieromtrent kun je al terugvinden op www.mtcvrijbos.be of mtc.vrijbos@pandora.be of gewoon 0485/59.50.14.

MTC Vrijbos wil langs deze weg ook alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid op deze organisatie en hoopt hen terug te zien op de volgende afspraak op zaterdag 25 en zondag 26 juli in het markthuis te houthulst.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.