Je was erbij > Overzicht

Ambrozijnwedstrijden 2009- Ieper - 23/05/2009

Bekendmaking laureaten Ambrozijnwedstrijden 2008

Laureatenlijst Ambrozijnthemawedstrijden voor de leerlingen van de basisschool 2008

Ambrozijnthemagedichtenwedstrijd voor de leerlingen van de basisschool 2008

In de categorie Ambrozijnthemagedichtenwedstrijd voor de leerlingen van de basisschool 2008 bekroonde de jury het gedicht Jij en ik van Thibault Dumortier uit Ieper (5de leerjaar) met een Prijs t.w.v. € 30.

Ambrozijnthemaverhalenwedstrijd voor de leerlingen van de basisschool 2008

In de categorie Ambrozijnthemaverhalenwedstrijd voor de leerlingen van de basisschool 2008 bekroonde de jury het verhaal Er was eens… van Tess Dubois (5de leerjaar) uit Mesen met een Aanmoedigingprijs t.w.v. € 25.

In de categorie Ambrozijnthemaverhalenwedstrijd voor de leerlingen van de basisschool 2008 bekroonde de jury het verhaal ARM - RIJK van Emma Vandamme (6de leerjaar) uit Menen met een Prijs t.w.v. € 75.

Laureatenlijst Ambrozijnwedstrijden voor Poëzie en Kortverhaal 2008

Ambrozijnjeugdwedstrijd voor Poëzie 2008

Een Eervolle Vermelding, een pentekening van dichter Jozef Vandromme, in de categorie Ambrozijnjeugd-wedstrijd voor Poëzie 2008, tweede graad, eerste jaar middelbaar ging naar Fien Vandamme uit Menen voor haar gedicht "Meende je wat je zei?".
Een Eervolle Vermelding, een pentekening van dichter Jozef Vandromme, in de categorie Ambrozijnjeugd-wedstrijd voor Poëzie 2008, derde graad, tweede jaar middelbaar ging naar Roxane De Nil uit Ukkel voor haar gedichten "morgen" en "herfstwind".

Internationale Ambrozijnwedstrijd voor Poëzie 2008

In de categorie Internationale Ambrozijnwedstrijd voor Poëzie 2008 werd Sien Demasure uit Beselare bedacht met een Tweede Prijs t.w.v. 80 € voor het gedicht "Ik wou dat dit gedicht in de plooi viel".

Ambrozijnjeugdwedstrijd voor Kortverhaal 2008

In de categorie Ambrozijnjeugdwedstrijd voor Kortverhaal 2008, tweede graad, tweede jaar middelbaar ging een Eerste Prijs t.w.v. 80 € naar "Zinneproeven" van Anke Senden uit Machelen aan de Leie.

In de categorie Ambrozijnjeugdwedstrijd voor Kortverhaal 2008, derde graad, tweede jaar middelbaar ging een Eervolle Vermelding, een pentekening van dichter Jozef Vandromme, naar Roxane De Nil uit Ukkel voor haar verhaal "Gabriël".

In de categorie Ambrozijnjeugdwedstrijd voor Kortverhaal 2008, derde graad, tweede jaar middelbaar ging een Eerste Prijs t.w.v. 100 € naar "Op de terugweg" van Valérie Boiten uit Merelbeke.

Internationale Ambrozijnwedstrijd voor Kortverhaal 2008

In de categorie Internationale Ambrozijnwedstrijd voor Kortverhaal 2008 kreeg Kees Kuijper uit Sommelsdijk in Nederland een Eervolle Vermelding, een pentekening van dichter Jozef Vandromme, voor het verhaal "De eetpiraat".

In de categorie Internationale Ambrozijnwedstrijd voor Kortverhaal 2008 bekroonde de jury het kortverhaal "Beschuldigd" van Kees Kuijper uit Sommelsdijk in Nederland met een Tweede Prijs t.w.v. 160 €.

In de categorie Internationale Ambrozijnwedstrijd voor Kortverhaal 2008 bekroonde de jury het kortverhaal "Meeldauw" van Hans van Helmond uit Valkenburg in Nederland met een Eerste Prijs t.w.v. 320 €.

Hieronder een reeks foto's.

Voorzitter Edgard Storme.

Organist Ludo Geloen

Na de groepsfoto

werd druk nagepraat tijdens de receptie.


Dank aan Edgard Storme voor de info en aan Gilbert Degryse voor de foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.