Je was erbij > Overzicht

Turnfeest KIT - Ieper - 16/05/2009

Zaterdagavond 16 mei was er het jaarlijks turnfeest van KIT in het stedelijk sportcentrum. Ruim 300 gymnasten brachten turnen, dans en spektakel voor ruim 900 toeschouwers. De Ieperse sporthal begint stilaan te klein te worden voor dit grootse evenement. Dit jaar was de rode draad doorheen het feest de vier seizoenen. Het publiek en de aanwezige notabelen hebben genoten en waren zeer positief over de gebrachte show. Het geheel baadde in een prachtige lichtshow gecoördineerd door Joost Man en aan elkaar gebabbeld door de professionele stem van Gie Martens. Een proficiat aan de organiserende club en haar trainers.

Een mooie afsluiter voor KIT-competitieseizoen

Bij de provinciale voorrondes slaagden drie meisjes van de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw er in zich te plaatsen voor de Vlaamse Kampioenschappen AGD C-niveau.
Vorige zaterdag 16 mei vond dit kampioenschap plaats te Nazareth.

Liesa Persyn (10 jaar) werd eerder dit jaar al West-Vlaams kampioene bij de miniemen. Ze eindigde dit weekend op een mooie 10e plaats op 23 deelnemers, dankzij een mooi afgewerkte grondoefening en een hoge startwaarde aan balk.

Anske Dequeker (12 jaar) turnde bij de beloften een mooie wedstrijd en mede door een goed uitgevoerde sprong en een hoge moeilijkheid aan balk werd ze knap 6e op 24 deelnemers.

Iedereen keek vol verwachting uit naar de wedstrijd van Janne Bouten (16 jaar) bij de seniors. Zij won eerder dit jaar al twee van de drie provinciale voorrondes en werd hierbij ook nog West-Vlaams kampioene. Door een foutloos parcours aan de brug en de hoogste score voor haar grondoefening, was een podiumplaats in zicht. Het werd een bijzonder spannende eindstrijd, gezien het puntenverschil tussen de eerste en vijfde plaats slechts één punt bedroeg. Janne moest vrede nemen met een 5e plaats op 28 deelnemers.

Zondag waren er de Vlaamse wedstrijden op D-niveau te Nazareth. Een gymnaste behaalde goud nl. MAN Rieke. De volgende gymnasten behaalden zilver: MUS Sara, DUMOLEIN Eve en BREEMEERSCH Dille. Brons was weggelegd voor de volgende KIT-gymnasten: DE GRYSE Morgane, DERYCKERE Nora, FIEY Caro, DISPERSYN Margaux, LEEUWERCK Eva, GUILLEMYN Sarah en VANACKER Wannes.

Het is nu nog uitkijken naarAxelle VINCKIER en Robbe SINNESAEL zullen presteren op het Belgisch kampioenschap aanstaande weekend. Axelle neemt deel op A-niveau bij de miniemen en Robbe werd als enige West-Vlaming in zijn categorie geselecteerd om deel te nemen op B-niveau.

Als besluit kan gezegd worden dat dit voor de KIT-gymnasten en hun trainers een geslaagd turnseizoen was en ze kijken hoopvol uit naar het volgend seizoen.

Info en foto: Luc Mus, KIT Ieper

Enkele voorbeelden:

  • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.