Je was erbij > Overzicht

Snelste achtbaan Benelux “Anubis The Ride” officieel geopend - Adinkerke - 16/05/2009

BV’s beleven de rit van hun leven in Plopsaland De Panne

Op zaterdag 16 mei 2009 werd in Plopsaland De Panne de nieuwe attractie “Anubis The Ride” officieel geopend in het bijzijn van BV’s. “Anubis The Ride” haalt in amper 2 seconden een snelheid van 90 km/u. Daarmee staat de snelste achtbaan van de Benelux in Plopsaland De Panne. Plopsaland De Panne trakteert zijn bezoekers dit jaar met een superattractie: “Anubis The Ride”. Deze gloednieuwe attractie vliegt in 2 seconden aan een snelheid van 90km/u 34 meter hoog. Daarna duikt hij loodrecht naar beneden en vervolgt hij het duizelingwekkende parcours met 3 loopings.

Deze nieuwe attractie is gebaseerd op de Studio 100-serie “Het Huis Anubis”. Wie beter dan de cast van “Het Huis Anubis” en Studio 100-eigenaars Gert Verhulst en Hans Bourlon zou deze attractie dan ook officieel kunnen inhuldigen? Dat gebeurde gisterenavond in het bijzijn van pers en BV’s. Hoofdrolspeelster Nienke knipte het lint door en maakte samen met Gert Verhulst de officiële eerste rit. Gert liet overigens ontvallen dat deze coaster eigenlijk een droom van zijn zoon Viktor was.

Ook de aanwezige BV’s maakten hun eerste ritje en genoten van hun uitstap naar Plopsaland. Onder meer Wendy Van Wanten met zoontje Clément en dochter Estelle, Anne Somers, actrice Marilou Mermans, Sophie Dewaele, Kobe Van Herwegen, Walter De Donder, Aimé Athony, Chris Cauwenberghs en Luc Caals zakten af naar De Panne.

“Anubis The Ride” is meteen een schot in de roos zo blijkt. De reacties zijn unaniem positief. Zowel van de bezoekers, die deze attractie meteen als populairste bestempelen, als van coasterfans die spreken over een unicum in de Benelux.

Met de opening van deze attractie wil Plopsaland De Panne vooral de oudere kinderen van het gezin aanspreken. Zo kunnen ook zij samen met hun jongere broertjes en zusjes een leuke dag in Plopsaland beleven. Aan deze attractie hangt een prijskaartje van “6 miljoen euro”, meteen de duurste attractie in Plopsaland De Panne.

Meer info: www.plopsa.be

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.