Je was erbij > Overzicht

Turnkring opnieuw in de prijzen - Vlamertinge - 08/03/2009

ZILVER VOOR BOUCHET MATTIS!

De laatste provinciaal kampioenschap artistieke gymnastiek werd afgelopen weekend afgewerkt te Izegem. Ditmaal was het de beurt aan de jongens. Voor turnkring Vlamertinge de ultieme test of hun jongenswerking al of niet in de lift zit.

De jongens (titelfavorieten) uit het A niveau moesten forfait geven dus alle hoop werd gesteld op de pupillen. Bouchet Mattis turnde een prachtige wedstrijd en behaalde de zilveren medaille. In dezelfde groep werd Lejeune Jens puik 7°, Deknudt Alexander 12° en Decroos Thibaud 14°. De toekomst is verzekerd voor deze jongens uit het tweede leerjaar. In de groep 3° leerjaar pupillen 2 toonde Rune Putman zich kapitein van de ploeg en werd mooi 5° Nieuwkomers Dehaeze Mihai werd 11° en Vermeulen Sebastien 13°.

In het B niveau werd het voor de Vlamertingse jongens een grote stap richting competitieturnen. Vorig seizoen turnden zij nog D niveau maw ringen en paard met bogen (de 2 moeilijkste jongenstoestellen) waren voor hen volledig nieuw! Daarbij komt nog dat zij in een korte periode tal van nieuwe elementen moesten aanleren om het huidige niveau onder de knie te hebben. Ferre Demyttenaere werd bij de benjamins mooi 7°. Tiede Mazereel eindigde op een 12° plaats. Bij de miniemen eindigde Michael Debreuck op een 5° plaats. Nadien kregen de jongens lovende woorden over hun prestatie. De uitvoering van hun oefening werd puik gebracht nu nog de moeilijkheid wat omhoog schroeven en wie weet kunnen ze volgend seizoen hun droom - de overstap naar het A niveau - waarmaken.

OPNIEUW MASSA'S GOUD IN HET D NIVEAU

In het d niveau wordt er niet gewerkt met een ranking maar aan de hand van de behaalde punten behalen de gymnasten de gouden, zilveren of bronzen medaille. Afgelopen weekend konden de meisjes te St Pietersleeuw een laatste gooi doen naar hun gouden plak om alzo hun deelname aan het Vlaams kampioenschap te verzekeren. Bij de benjamins behaalden Bossaert Stien, Declercq Liarren, Depuydt Lotte, Pyck Margaux en Vandemoortele shaeny goud, bij de miniemen was er goud voor Camerlynck Julie, Demeulenaere Camille, Huyghe Ester, Knockaert Elien, Nys Karen, Rousere Hanne en Verstraete Mien.

Bij de jongste gymnastjes de brevetjes konden Vandenabeele Indra, Barbry Ella, Hiele Marie, Verghote Mien, Lemaire Elisabeth

Volgende trainers zorgden ervoor dat Turnkring Vlamertinge schitterde op de wedstrijden artistieke gymnastiek en tumbling meisjes en jongens : Beele Merline, Buyck Lore, Cappan Wim, Dejonghe Hilde, Devroedt Marijn, Feys Kaat, Lieberman Vladimir, Grillet Ellen, Lannoy Lisa, Olivier Roland, Poissonnier Anais, Vandermarliere Lies en Vanhaute Els.

Dank aan Dirk Naessens, Turnkring Vlamertinge, voor de info en foto.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.