Je was erbij > Overzicht

Bijna 1000 deelnemers voor Hopscheutenhappening - Poperinge - 21/03/2009

Deze week nemen 955 mensen deel aan de elfde editie van de Hopscheutenhappening in Poperinge. Van zaterdag 14 maart tot 21 maart trokken dagelijks, behalve op zondag, enkele bussen op verkenning door het Hoppeland. Het evenement was in een recordtempo uitverkocht.

De Hopscheutenhappening was een organisatie van De Witte Ranke ism Toerisme Poperinge en Horeca Poperinge. Tijdens deze dag werden deelnemers ondergedompeld in de wereld van de luxe delicatesse, de hopscheut. ’s Morgens bezochten zij een hopboer, na een rondrit door het hoppeland volgde een menu in een gastronomische restaurant waarbij de chef graag zijn recepten prijs gaf. Een bezoek aan het Hopmuseum en een drink op het stadhuis rondden de dag af.

Het was reeds het elfde jaar dat De Witte Ranke deze happening organiseerde, waarbij het aantal deelnemers jaar na jaar steeg. Van 1999 tot 2004 namen tussen 100 en 150 mensen deel per happening. De jaren daarop schommelde het aantal tussen 170 en 210 bezoekers per jaar. In 2008 werd beslist om het aantal dagen te vermeerderen tot 6 dagen en zo namen in 2008 650 mensen deel. Dit jaar mochten de organisatoren 955 deelnemers verwelkomen voor deze unieke dagen.

Op die manier konden van 14 tot 21 maart 955 mensen de hopscheuten ontdekken en degusteren. Dat waren zo’n 300 mensen meer dan vorig jaar. Schepen voor Toerisme Jurgen Vanlerberghe was uitermate tevreden met de opkomst. “Dit bewees nogmaals dat Poperinge zich als gastronomische stad op de kaart heeft gezet. De Hopscheutenhappening, het Hopscheutenfestival, gastronomie van het Westland, de vele streekbieren, … Onze Westhoek heeft alle troeven om zich als ‘lekkere’ streek te profileren. Dankzij de samenwerking tussen privé-initiatieven, horeca en Toerisme Poperinge kon dit gerealiseerd worden.”

Geen nood voor wie er niet bij kon zijn tijdens de Hopscheutenhappening. Nog tot 15 april 2009 loopt het Hopscheutenfestival. Negen Poperingse gastronomische restaurants serveren in deze periode een lekker menu bereid met dit witte goud. Meer info over de deelnemende restaurants en hun menu’s vind je op www.hopmuseum.be.

Hieronder een aantal foto's:

Dank aan Eva Bouve, Toerisme Poperinge, voor de info en foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.