Je was erbij > Overzicht

Vernissage kunstproject 'Getij-Dingen - Oostduinkerke - 07/03/2009

Op zaterdagnamiddag 7 maart 2009 vond in Surfclub Windekind in Oostduinkerke de vernissage plaats van het kunstproject 'Getij-Dingen'.

Groepsfoto.

Waarna de toespraken volgden door de verschillende sprekers.

Kunstproject Getij-Dingen van 17 januari tot 15 december 2009

In het eeuwige heen en weer van eb en vloed zag Ingrid Sinnaeve, bezielster van het project, een creatieve uitnodiging voor lokale kunstenaars: ‘Kunnen we met het getij een vorm van kunst bereiken?’. Gevolg van deze vraagstelling: bijna vier seizoenen lang kan de kunstliefhebber aan het strand van Koksijde genieten van een heel originele vorm van conceptuele kunst. Kunstobjecten gecombineerd met de invloed van de getijdenwerking op het strand. Driedimensionale werken, aangebracht op palen in de laagwaterlijn, ondergaan maandenlang een artistieke gedaanteverwisseling door het water dat komt en gaat. Bouwen eb en vloed, de golven, het water mee aan de wording van kunst? Bereiken mens en natuur de sublieme esthetische beleving?

De locatie is ‘bepaald’ tussen paal 1 op de grens tussen Nieuwpoort-bad en Oostduinkerke t.h.v. de Noordwindhelling en paal 15 t.h.v. het Grardplein in Sint-Idesbald. Vanaf midden januari kunnen de mensen bij eb de weg vinden naar de palen in het laagwater om te ervaren hoe de natuurlijke zee van de menselijke kunstwerken nieuwe getij-‘dingen’ maakt, verandert, verfrist, vernieuwt of vernietigt. In het laatste geval krijgen de palen een kunstwerk van een nieuwe kunstenaar toegewezen.

Het project ‘Getij-Dingen’ is een organisatie van de gemeente Koksijde met medewerking van de afdeling KUST van de Vlaamse overheid. Meer informatie op de website www.getij-dingen.be.

Deelnemende kunstenaars: Frans De Medts, Ann Devloo-Delva, Roos Deweerdt, Jan Dieusaert, Ingeborg Krause, Yarka Neutens, Monique Plaetevoet, Jenny Reynaert, Ingrid Sinnaeve, Jan Smekens, Dirk Vandenbussche, Bea Vandendriessche, Marc Vandevelde, Bert Verstraete, Jean-Pierre Zinjé. Opvolgers: Jean-Pierre Holvoet, Peter Lagast, Chrissy Ryckaert, Joris Slabbinck.

Dank aan Valerie Vandamme, Abdijmuseum Ten Duinen, voor de foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.