Je was erbij > Overzicht

Filmvoorstelling Innerwheel Club Ieper - 26/03/2009

Donderdagavond 26 maart 2009 organiseerde Innerwheel Club Ieper voor de tweede keer een filmavond ten voordele van haar sociale werken.

Innerwheel sympathisanten en filmliefhebbers genoten in een uitverkochte stadsschouwburg van de film “Elisabeth the Golden Age”. Innerwheel, uitgegroeid tot één van de grootste vrouwenorganisaties ter wereld, verspreid over 101 landen met meer dan 100.000 geëngageerde leden, heeft als doelstelling: het bevorderen van de oprechte VRIENDSCHAP, aanmoedigen van PERSOONLIJKE DIENSTVAARDIGHEID en het stimuleren van de INTERNATIONALE verstandhouding.

De persoonlijke dienstvaardigheid van Innerwheel Club Ieper uit zich vooral in het zich enthousiast inzetten om financiële en materiële hulp te bieden aan sociale projecten in de regio Ieper – Poperinge. De voorbije acht jaar mochten heel wat verenigingen op onze financiële steun rekenen. Tot op vandaag werd een bedrag van 25 000 euro weggeschonken. Net voor de vertoning van de film, verwelkomde, de voorzitter van Innerwheel, mevrouw Estella Roussel – Bracke, alle aanwezigen en kon zij met fierheid de verantwoordelijken van de sociale projecten, op het podium roepen. Dit jaar kan Innerwheel Ieper niet minder dat 6 projecten, een financiële steun van € 1000, overhandigen.

Eerste gesteunde project zijn de Sint Vincentiusverenigingen van Ieper en Poperinge. Deze verenigingen zetten zich in voor de minderbedeelden aan wie zij voedselpaketten uitdelen en aan sterk gereduceerde prijzen, kledij en huisraad verkopen. Ook mevrouw Johanna Rooryck kon andermaal op hulp rekenen. De sociale bewogenheid van mevrouw Rooryck is in Ieper welbekend. Zij probeert mensen in crisissituaties te helpen. Nieuwkomers zijn, de vereniging Efrem, die zich inzet voor zelfstandigen in moeilijkheden en gefailleerden, en hen een integrale hulpverlening en advies aanbiedt en de Voogdij- en Beschermingsraad Ieper, die jongeren uit de instellingen van de streek, af en toe een geschenkje aanbieden. Tenslotte ontving ook “Vrienden der Blinden” een cheque van € 1000. Hiermee zullen zij opnieuw een blindengeleidehond kunnen opleiden.

Mevrouw Roussel dankte tenslotte de vele sponsors, zonder wie deze avond niet zou kunnen doorgaan, en de leden van Innerwheel Ieper voor hun enthousiasme en inzet.

Info en foto's: Ann Denys - Deschepper

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.