Je was erbij > Overzicht

Opening Kattenfoor - Ieper - 06/03/2009

Ieder jaar is de Kattenfoor de opener van de feestelijkheden en activiteiten in openlucht voor Ieper. De Kattenfoor is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in onze regio. Van vrijdag 6 maart tot en met zondag 15 maart 2009 staan 38 attracties op de Grote Markt, om groot en klein te plezieren, van hoog boven de grond tot een boot op een sterk golvende zee. Nieuwkomers dit jaar zijn de attracties “Circus Las Vegas”, een indoor funhouse met 17 m façade en “X-Factory”, een molen waarbij passagiers schommelen tot 120° en tot op een hoogte van 21 meter. Ook de “Rockin’Tug”, een heen en weer schommelende boot, is weer van de partij alsook de traditionele vaste waarden zoals de lunaparken, schiet- en viskramen, “High Energy” en “Break-Dance”.

Net als vorig jaar gebeurde de officiële opening op vrijdag 6 maart 2009 om 19 uur door een organisatie met een menslievende intentie. Dit jaar verleent het “Geef Om Haar-fonds” haar medewerking. Een op drie vrouwen wordt op een bepaald moment in haar leven getroffen door kanker. Voor de meerderheid van deze vrouwen is het verlies van hun haar als gevolg van chemotherapie, het meest ingrijpende aspect van de ziekte. Om hen emotioneel én financieel te steunen, richtte Pantène, in samenwerking met de Stichting tegen Kanker, het “Geef Om Haar-fonds” op. Ambassadrice van dit project is Sophie Dewaele. Zij gaf in oktober 2008 het startschot en schonk hierbij de eerste 20 cm bruine lokken aan “Geef Om haar”. Sophie Dewaele is dan ook bijzonder verheugd met de steun die de foorreizigers aan het “Geef Om Haar-fonds willen verlenen en kijkt er al naar uit om op de officiële opening van de Kattenfoor aanwezig te zijn.

Wegens de Kattenfoor zal de wekelijkse zaterdagmarkt van 7 en 14 maart 2009 plaatsvinden op het Esplanadeplein. Zoals gebruikelijk deelden de katjes op de zaterdagmarkt van 7 maart gratis kaartjes voor de Kattenfoor uit.

----------

Zoals op de uitnodiging van de stad Ieper stond vermeld (zie hierboven), was onze reporter om 19.00 uur aanwezig in de raadzaal van het Ieperse stadhuis. Zoals je hieronder kunt zien was de receptie al bezig want men had er niks anders op gevonden dan te starten om 18.30 uur. Dit zonder enige vermelding of verwittiging voor uw reporter ...

De Ieperse stadsnar, de voorzitter van de foorkramers en Luc Dehaene, burgemeester.

Eregaste was Sophie Dewaele, zelf uit Hollebeke afkomstig. Een aantal van haar medeleerlingen uit Hollebeke waren erbij in het Ieperse stadhuis.

Schepen Katrien Desomer en haar zoontje poseren voor de foto.

De oudleerlingen uit Hollebeke haalden heel wat herinneringen op.

De foorreizigers gaven een cheque van 1.000 EUR aan het "Geef om haar fonds". Sophie poseerde heel bereidwillig.

De oudleerlingen uit Hollebeke met zuster Agnes.

Enkele beeldjes van de foor.

We hebben tevergeefs gewacht om enkele actiebeelden van Sophie Dewaele op de kermisattracties te nemen. Ze kwam jammer genoeg niet opdagen...

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.