Je was erbij > Overzicht

Tineke Vanhooren voerde regie musical - Bovekerke - 15/03/2009

Om de creativiteit en het zelfvertrouwen van hun leerlingen te verhogen organiseerde De Engelschool de musical Amazonia. Hiertoe werd de kerk nabij de Engelschool in Ichtegem omgetoverd tot een heus amazonewoud. De regie van dit gebeuren was in handen van Tineke Vanhooren uit Bovekerke en Joeri Uyttenhove uit Ichtegem. Het werd echt een prachtig spektakel. Dit alles greep plaats op donderdag 12 maart om 19uur, vrijdag 13 maart om 20uur en op zondag 15 maart om 17uur in de Engelkerk gelegen langs de Zeemeeuwstraat. We woonden dit bij op zondag 15 maart en genoten echt van het gebeuren. De Bovekerkse Tineke Vanhooren (29) en de Ichtegemse Joeri Uyttenhove en de Melo Dance Band deden onze mond openvallen. Tineke en Joeri kregen carte blanche van directeur Daniël Vandenbussche uit Torhout en hebben dit zeer positief gebruikt. Ze konden de hoge verwachtingen die ze hadden geschept, zeker en vast zeer goed inlosen. Zowel Tineke en Joeri moet een onder grote druk gestaan hebben. Er was echter geen teleurstelling, enkel blijdschap. Iedereen was immers supertevreden. Mijn excuses dat deze foto's pas later op de site komen, maar dit heeft alles te maken met een weinig ademende agenda... We kennen het allemaal wel, zeker.

De Bovekerkse Tineke Vanhooren zag het levenslicht op 26 februari 1980. Haar kleuter- en lagere school bracht ze door op de Engelafdeling van de VBS Ichtegem. Daarna trok zij richting Sint-Martinusinstituut te Koekelare. Daar zette zij haar eerste stapjes in de toneelwereld bij Guido Willaert in de producties ‘Dochters van Lear’ en ‘Sneeuwwitje slaapt’. Tineke Vanhooren resideert al 8 jaar bij de Melodance Band als zangeres. Het is deze succesband met Daniël Moenaert en Louise Logghe die van de musical Amazonia de muzikale ondersteuning verzorgde.

Tineke Vanhooren: ”De musical ging over een meisje dat een spreekbeurt moet maken over het Amazonewoud waarna ze erover begint te dromen. In haar droom raakt ze bevriend met het jonge indiaantje Aumero. Hij neemt haar mee naar het indianendorp en stelt haar voor aan de sjamaan. Ze komt in de Indianenstam terecht en krijgt er uitleg over de apen, de toekan, de papegaaien, de jaguar, de luiaards ( hangende apen). Op hun pad kruisen ze echter ook een paar goudzoekers die het niet zo goed met hen voor hebben. De grote vraag blijft of Anke ooit weer thuis zal raken… “ "De musical bestaat uit 9 nummers die de kinderen zelf zullen zingen. Hiervoor heb ik een repetitiecd ingezongen in de studio, waarna alle kinderen thuis konden oefenen. In een 3-tal weken hebben ze alle nummers aangeleerd. Want, wonder boven wonder… tegen dat ze eind februari naar de eerste repetitie kwamen, bleken de acterende leerlingen van het 5de en het 6de al alle nummers glad van buiten te kennen. Ook is er een koor met leerlingen van het derde en 4de leerjaar. Ook de ouders werken actief mee aan het decor en aan de kostumering. Iedereen in de school is betrokken en draagt zijn steentje bij, “ vertelt Tineke Vanhooren.

Directeur Daniël Vandenbussche vervolgt: "Ook in de krokusvakantie werd driemaal gerepeteerd. Het enthousiasme van de leerkrachten is hier werkelijk onbeperkt en zelfs heel aanstekelijk. Dit is de eerste keer dat men hier een musical heeft opgevoerd. Ik hoop dat dit een vervolg krijgt en dat dit tweejaarlijks mogelijk zal worden. Ook de andere vestiging met name de Centrumschool van VBS De Schatkist, zouden we in een dergelijk initiatief willen betrekken. Eigenlijk is er al heel veel ervaring in ons schoolteam. Ze kennen al heel wat van dans en muziek. Zeker en vast met Bovekerkse talentvolle Tineke Vanhooren en Ichtegemse Joeri Uyttenhove,” beaamt de directeur volmondig. Voor deze musical zag de kerk er speciaal heel exotisch uit en dit onder andere met echte planten typisch voor het amazonewoud. Tevens werd de klank -en lichtshow speciaal uitgebalanceerd en verzorgd door het professionele bedrijf EBS Sound & Light.

Het is ook eens tijd om namen te noemen van deze positieve mensen die van Amazonia een succes hebben gemaakt. Volgende mensen speelden mee Fran Mattheus, Elien Goegebeur, Laura Boffel, Rani Schoutteet, Thibo Monstrey, Toni Brinckman, Jolan Delecluyse, Sybren Deroo, Emmely Deceur, Jason Baekeland ,Pemba Sakipova, Jonathan Baert, Jolien D’Hooghe, Lukas Dereu, Kyani Vanhooren, Jonas Dehaeze, Aïcha Vanhoutte, Kimberley Bossée, Justine Dupulthys en Michiel Dobbels. Apen waren Vito Brinckman, Ishan Ameel, Robin Debou, Tobias De Schrijver, Vic Muylle, Elien Goegebeur! Goudzoekers waren Zoë Ameel, Guillaume Lefevere. Het koor bestond uit: Kaylian Debruyne, Jessie Loose, Anke Houthoofd, Sofie Vanhoorne, Sarah Velghe, Lars Luca, Kevin Bossée, Simon Dereu, Kyana Bosschaerts, Tuur Muylle, Kjell Vanhoutte, Indra Schoutteet, Anastatie Zabolotnaja, Lore Descheemaeker, Silke Genouw .

Muzikale begeleiding gebeurde door The Melo Dance Band met Daniël Moenaert en Louise Logghe. Grime werd verzorgd door Lieve Vanhulle, Nele Vancoppenolle, Evelyn Uyttenhove en uiteraard niemand minder dan Maja Devriese. Toneelmeesters waren Agna Catrysse en Monique Vanhulle. Souffleur was Ingrid Gheeraert en Hilde Goethals. De grafische vormgeving gebeurde door Koen Denduyver, de zaalverantwoordelijken waren Marie-Jeanne Decock, Katrien Vandenbussche en Hilde Damman. De barverantwoordelijke was Mirjam Rommelaere Belichting gebeurde door Tom Vermote, kostuums en rekwisieten kwamen van Agna Catrysse, Hilde Damman, Mirjam Rommelaere, Lieve Bonny, Els Denys, Patsy Vanhove, Els Vandewalle, Cindy Vierstraete, Monique Vanhulle, Wendy De Wolf, Monica Dewulf, Julie Merlevede, Nathalie Verstraete, Anje Crevits, Delphine Donckerwolke, Isabelle Vanhooren, Isabelle Andries, Arlette Mahieu, Annick Deleu, Lieve Vandendriessche En verder waren er nog de decorpapa’s Franky Boffel, Franky Schoutteet, Marc Dobbels, Rik Muylle, Lode Ameel en Dimitri Bolle. De sponsorverantwoordelijken Wendy De Wolf, Sarah Boudry en Annick Deleu. Hulp in de bar door leerkrachten en oudervereniging. Verder kregen we heel wat hulp bij programmaboekjes van Marc Vanhooren en werden de t-shirts van het koor gemaakt doorHilde Damman. Regisseurs Joeri Uyttenhove en Tineke Vanhooren danken allen die meewerkten om “Amazonia” tot een prachtig geheel te maken! Een dikke proficiat allemaal.

Info en foto's: Andy Vermaut

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.