Je was erbij > Overzicht

Kleuters, recreanten en competitiegymnasten turnkring Vlamertinge sluiten met een prachtige demonstratie hun turnseizoen af - 06/06/2009

Zaterdag 6 juni was Westhoek turncentrum de bezoekersplaats voor ruim duizend gymfans !

Om 10u30 demonstreerden 137 kleuters en kinderen uit het eerste leerjaar aan hun ouders wat ze afgelopen seizoen allemaal geleerd hadden. Nadien werden ze beloond met een turndiploma en een leuk gevulde sponsortas.

In de namiddag en ’s avonds was het dan de beurt aan de recreanten en competitiegymnasten om ouders en turnsympathisanten te verwennen met een leuke spectaculaire turnshow. Het thema mode door de eeuwen heen werd prachtig uitgewerkt en alle gymnasten kwamen in gepaste outfit ten tonele. Huwelijksmode, hoedenmode, het jeanstijdperk, de maffia uitrusting… alles kreeg zijn plaatsje in de mode tijdlijn en het publiek reageerde enthousiast op de oefeningen die de kinderen demonstreerden. Bij een natje en een droogje werd achteraf nog tot in de vroege uurtjes nagekaart en de opmerkingen waren één en al positief : “amai wat een niveau !” “vorig jaar zagen we bijna geen jongens aan het werk en deze keer kunnen de jongens ons een ongelooflijke mooi en hoogstaande nummers demonstreren” “ we zagen veel turnen, turnen van hoog niveau, we werden overdonderd met salto en van die draaien in de lucht das veel sjieker dan wanneer de kinderen dansjes doen met enkel een koprol er in, ook de minder goeie mochten op de toestellen turnen wat wel leuk was!” “amai die meisjes doen op de balk wat we thuis op de trampoline nog niet zouden durven” enz enz…

Turnkring Vlamertinge kijkt tevreden terug op hun seizoen 2008-2009. De kaap van 1000 leden werd net niet bereikt maar met de inzet en medewerking van hun ruim vrijwilligersteam is de duizend volgend jaar haalbare kaart.

Komend weekend komt de club nogmaals in actie, dit maal met het turnfeest voor kinderen met beperkingen. Zaterdagnamiddag om 14u is iedereen welkom om hun turnshow te bewonderen (inkom gratis). Zaterdagavond worden de kampioenen gehuldigd door de Stad Ieper en ’s avonds is er voor jan en alleman een leuke afsluitbarbecue.

Adam's en Eva's

Afscheidsles voor de kleuters

De Indiaantjes

Tekst : Els Vanhaute
Foto's : Delphine en Devid

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.