Je was erbij > Overzicht

Eerste paneel van zonnepark gelegd - Veurne - 03/06/2009

Onder het motto " Het hoeft niet altijd een Eerste Steenlegging te zijn "

GreenFever bouwt in Veurne een zonnepark van 6,5 hectare. Op 3 juni werd het Eerste Paneel vakkundig geïnstalleerd door Jan Verfaillie, burgemeester van Veurne en Vlaams volksvertegenwoordiger. Het project omvat de plaatsing van 13.000 zonnepanelen, in twee fasen, die 100% groene stroom zullen leveren voor ruim 700 gezinnen, meer dan 20 jaar lang.

Begin mei zijn de voorbereidende werken op het terrein gestart. Woensdag 3 juni waren de werken al ver genoeg gevorderd om het Eerste Paneel te installeren, een klusje dat burgemeester Verfaillie met plezier uitvoerde.

Nog vóór het bouwverlof zullen de eerste tienduizend panelen geïnstalleerd worden, waarna dit deel van de installatie in bedrijf wordt genomen. Na het bouwverlof komen er nog eens drieduizend panelen bij, waarmee het Zonnepark voltooid zal zijn.

"'Zonnepark Veurne' is het eerste van een reeks projecten die kaderen in onze lange termijn doelstelling: de opbouw van een gediversifieerd portfolio aan duurzame productieprojecten," verduidelijkt Maarten De Cuyper (oprichter GreenFever).

GreenFever doet voor de bouw van het zonnepark een beroep op Scheuten Solar Systems uit het Nederlandse Venlo. Voor de financiering kan GreenFever rekenen op de medewerking van Triodos Bank. De geplande zonnecentrale zal een piekvermogen van 2,7 Megawatt hebben, en een verwachte elektriciteitsproductie van 2,5 miljoen kilowattuur per jaar. Hiermee kunnen 700 huisgezinnen continu van groene stroom voorzien worden. Tevens wordt jaarlijks de uitstoot van 1500 ton CO2 vermeden. Het zonnepark doet het daarmee even goed als 300 hectare bos.

"Deze energiecentrale is - net als windturbines - niet afhankelijk van externe brandstoffen, wat bijdraagt tot een meer onafhankelijke energievoorziening", merkt Stijn Lenaerts (mede-oprichter GreenFever) op. "Belangrijk is ook dat de prijs van deze groene energie niet beïnvloed wordt door de grillige markt van fossiele brandstoffen."

Meer info en beeldmateriaal op : www.greenfever.be

Enkele foto's van het leggen van het eerste paneel op woensdag 3 juni 2009.

Eerste paneellegging met door Jan Verfaillie en Maarten De Cuyper van GreenFever (links).

Foto bij het spandoek bovenop het dak van de werfkeet aan het zonnepark: links Maarten De Cuyper, midden mede-oprichter van GreenFever Stijn Lenaerts, rechts projectleider Thijs Martens van Scheuten Solar, de aannemer

Over GreenFever

GreenFever (www.greenfever.be) is een initiatief van Maarten De Cuyper en Stijn Lenaerts, en specialiseert zich in de ontwikkeling van duurzame energieprojecten.

Maarten De Cuyper (32) maakte carrière in de reclamesector. Bij Boondoggle, een Leuvens reclamebureau, bekleedde hij verschillende functies in het directiecomité. In 2006 behaalde hij een MBA aan de Vlerick school en begon zich toe te leggen op de internationale expansie van Boondoggle, tot hij ruim een jaar geleden besliste om andere wegen te verkennen.

Stijn Lenaerts (33) ging na zijn studies meteen aan de slag in de energiesector en werd al snel algemeen directeur van EBEM, een groene energieleverancier. Sinds enkele jaren is hij een veelgevraagd adviseur in de sector.

In 1999 studeerden Maarten en Stijn samen af als burgerlijk ingenieur, kort na de realisatie van hun eerste grote project samen : YellowFever, een mega-event met 5000 bezoekers, dat de ingenieurskring 10 jaar geleden terug op de kaart van feestend Leuven plaatste. Beide vrienden beslisten een jaar geleden dat de tijd rijp was voor een nieuw gezamenlijk project, dat ze GreenFever doopten.

Vandaag beschikt het duo over een ruime strategische en operationele ervaring in de energiesector, marketing-communicatie, algemeen bedrijfsbeheer en internationaal zakendoen. Deze complementariteit is ook hun grootste toegevoegde waarde : GreenFever kan hierdoor de integrale projectontwikkeling van grote duurzame energieprojecten verzorgen, en streeft ernaar op termijn een rol van betekenis te spelen in de Belgische energiesector.

Info en foto's: Maarten De Cuyper, GreefFever.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.