Je was erbij > Overzicht

De familie Bafcop blijft fietsen - Reningelst - 28/07/2009

Op dinsdag 28 juli 2009 werd in Reningelst opnieuw de tijdrit 'Memorial Florent Bafcop' verreden. Het is een organisatie van de plaatselijke wielerclub Bergdal waarvan wijlen Florent Bafcop stichter en voorzitter was.

De familie Bafcop is in de streek gekend omwille van hun betrokkenheid met het wielergebeuren. Zo hebben al de broers van Florent iets met wielersport te maken gehad. Albert, gekend als Berten Bafcop was de sportjournalist die met Karel en Willem van Wijnendaele de Ronde van Frankrijk versloeg; Robert was renner en bestuurslid van meerdere wielerclubs; Norbert stichtte in Vlamertinge de wielerclub 'Het Vliegend Wiel'; Origène stichtte in Elverdinge de wielerclub 'De moedige renners' en Herman was ook te Reningelst bestuurslid van de wielerclub 'Bergdal' en is er nog steeds actief. Vroeger werd de familienaam Bafcop uitgesproken als Bascoo De s werd eertijds lang uitgerekt geschreven en zo zal de naamverandering van BaScoo naar Bafcop gebeurd zijn.

Net als vorig jaar heeft de familie Bafcop ook meegereden met de tijdrit en zelfs met twee ploegen: ploeg BaScootje A en ploeg BaScootje B.

De BaScootjes A klaar voor de start van de tijdrit

Het was een tijdrit van 20 km (vijf ronden van 4 km). Iedere ploeg was samengesteld met 5 renners en het was de tijd van de vierde renner die bepalend was.
Er waren 28 deelnemende ploegen. Voor de BaSootjes was in familie deelnemen het belangrijkste maar toch werd er gereden alsof hun leven ervan afhing want ze hadden een gemiddelde snelheid van 34 en 33 km/u en deden het zo beter dan meerdere andere ploegen.

Liliane Bafcop overhandigt de trofeeën met bestuursleden Bergdal

De winnende ploeg was het 'Team Beaufort', tweede was 'WLG Construct' en derde 'CT Grillhuisje'. De winnende ploegen kregen een trofee en medaille uit de handen van Liliane Bafcop (dochter van wijlen Florent Bafcop). De twee ploegen BaScootje werden ook op het podium gevraagd en die kregen van de sponsor Johan Adriaen elk een bloementuil.

De BaScootjes op het podium met van links naar rechts: Olivier Baron, Jonas Tiersen, Dirk Notredame, Tom Meskens, Rose-Mie Bafcop, Stefaan Bafcop, Monique Catteeuw, Luc Adriaen en 'de echte BaScoo' Herman Bafcop

Info en foto's: Luc Adriaen

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.