Je was erbij > Overzicht

Turnkring Vlamertinge blijft succes oogsten! - 21&22/02/2009

Afgelopen weekend vond in de sporthal te Moorslede het provinciaal kampioenschap voor het C niveau plaats… vergelijk dit misschien met derde nationale voetbal (B niveau = 2° nationale, A niveau = eerste nationale)
Ook in deze klasse waren tal van Vlamertingse gymnasten actief.

Bij de miniemen 1C was een podiumplaats nog niet haalbaar. Voor het Vlamertingse trio was dit eerder een kennismakingswedstrijd gezien ze vorig jaar of actief waren in het D niveau of helemaal competitief niet actief waren. Margot Craeymeersch werd 8°, Emma Es 10° en Laura Vandeputte die met een werkelijke off day kampte 22°

Bij de miniemen 2C toonde Esther Bucquoye dat ze heel wat in haar mars heeft en ondanks een val aan sprong, brug en balk kon ze toch nog de zilveren medaille in de wacht slepen. Clubgenoten Nele Soetaert die eveneens pech had aan de barre werd 8° en bij Nelle Vanacker was de balk de boosdoener zij werd 14°

Bij de beloften turnde Emma D'Hondt zich zenuwachtig naar een 13° plaats. Emma begint stilaan op dreef te komen na een jaartje van blessureleed.

Bij de juniors was Ellen Vermeersch in topvorm, alleen een val aan de balk hield haar van de titel, doch werd ze mooi 2°. En tot slot bij de seniors mocht Kaat Feys het podium op. Wat het nu 2 of 3 ? Een juryfoutje en een tikfoutje bezorgden nogal wat heisa. Tijdens de prijsuitreiking mocht Kaat als 2° het podium op. Na de prijsuitreiking werden de fout ingezien en bleek dat de Janne Bouten een verkeerde startwaarde kreeg en alzo verdiend de overwinning pakte. Charlotte Deseyn werd tweede en de Vlamertingse Kaat verschoof hierdoor naar een derde plaats maar niettemin is dit een superprestatie voor Kaat die zich in de sterk bezette seniorgroep toch als bronzen West-Vlaming mag kronen.

Ook in het B niveau wist turnkring Vlamertinge het schavotje te betreden. Bij de benjamins 1 werd Katerina Vasilevsky 8°, Bauke Leire 11°, Dille Dornez 12° en Tessa Van Dongen 18°. Bij de benjamins 2 mocht Laura Melsens het schavotje op, Laura werd mooi 2°, clubgenote Hannah Huyghe eindigde 8° en Nona Haeyaert 13°.

Bij de miniemen 1 komt de provinciale kampioene uit de Vlamertingse rangen. Er staat weerom geen maat op Melanie Merveillie en zij kroonde zich naast de eerder behaalde tumblingtitel ook tot provinciaal kampioen toestelturnen. Anna Crombez werd in dezeflde categorie 8°. Tot slot behield Flore Callens bij de miniemen2 haar abonnement op de vierde plaats.

Dank aan Dirk Naessens, Turnkring Vlamertinge, voor de info en foto.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.