Je was erbij > Overzicht

5250 euro voor heropbouw atelier Chris Bernaert - Koekelare - 13/02/2009

De organisatie van deze avond gebeurde in samenwerking met het gemeentebestuur van Koekelare, restaurant Hertog van Arenberg en restaurant Den Doedel, Radio Extragold FM en weekblad De Bazuin (Filip Wostyn en Roger Wostyn) en drukkerij Impuls (met Rudy Defraeye). De zaal werd ons voor dit evenement door het gemeentebestuur van Koekelare helemaal gratis ter beschikking gesteld. Dat is toch een extra kost van 150 euro die ons zo werd bespaard. Het is machtig om deze enorme solidariteit mee te maken. Met wat goodwill kan je in Koekelare echt alles bereiken. Dat hebben we zeker opnieuw bewezen. Het medewerkerscomité voor het grote benefiet bestond uit de volgende mensen: Willy Cuyle, Chantal Pieters, Chris Bernaert, Shari Gotelaere, Shana Depret, Marijke Vanmassenhove, Ann Desmet, Danny Gotelaere, Lili Vanacker, Nadine Vanmassenhove en Raf Cailliau, Stain Ramboer, Isabelle Deputter, Paul Bruneel (alias Paul Bruna), Luc Vermote, Niki Genouw, Mario Mestdagh, Free Mollefait, Andy Eeckloo, Jean-Pierre Mollefait, Yvan Vercruysse en ikzelf + nog tal van andere mensen die op één of andere manier hun bijdrage hebben geleverd om van dit evenement een groot succes te maken! Denken we nu bijvoorbeeld aan Eric Dewulf van bakkerij Dewulf die spontaan 14 lekkere Sint-Maartenstaarten heeft gegeven of aan de vele mensen die prijzen overhandigden voor de tombola. Ik kan het niet genoeg benadrukken, het is door samen te werken dat we er in geslaagd zijn om een prachtig evenement te organiseren. We moeten echt iedereen dankbaar zijn voor de enorme inzet die ze hebben gehad. De hutsepot werd gemaakt door restaurant Den Doedel en de Hertog van Arenberg, beiden zijn restauranthouders uit Koekelare!

Het optreden van Paul Bruneel (alias Paul Bruna) is zeker bij niemand ongemerkt voorbijgegaan. Paul Bruna, eigenlijk Paul Bruneel werd geboren in Langemark op 12 februari 1958. Reeds op jonge leeftijd stapte hij in de muziekwereld. Nadat hij als jonge knaap lid was van een plaatselijk zangkoor reikte zijn ambitie verder. Op elfjarige leeftijd, In 1969 nam hij voor het eerst deel aan een zangwedstrijd. Verschillende zangwedstrijden zouden volgen en meestal wist hij de eerste prijs te behalen. Dat hebben we op het benefiet voor Chris echt wel gemerkt. Zijn uitstraling op het podium samen met Mieke D. was echt enorm. Ze vullen elkaar echt goed aan. Het is niet voor niks dat Paul Bruna in de jaren zeventig met verschillende radiohits in de hitlijsten wist te scoren. In 1973 kreeg hij nationale bekendheid toen hij kon deelnemen aan de "Hit '73". De plaat die hierop volgde werd een groot succes op de vrije radio's Radio Atlantis en Radio Mi Amigo. Het betekende het startschot voor diverse noteringen in de Vlaamse top tien. In 1973 startte Paul Bruna ook een eigen orkest, waarmee hij bleef optreden tot 1982. De man heeft dus ook het hart op de goede plaats en heeft in De Balluchon een fantastische show gegeven. Hij wist de mensen mee te krijgen en liet mensen swingen. De max gewoon als je dit met een zeer divers publiek kan bereiken. Dit alles is eigenlijk mee de kiem geweest van een geslaagde avond. Iedereen was het hierover eens.

Na Paul Bruna en Mieke D was er een optreden van Gino Di Lukaz eigenlijk Luc Vermote, een lokale ster uit Koekelare. Gino Di Lukaz maakt al sinds 1989 furore als zanger-presentator en was voor ons dan ook de uitgelezen man om in De Balluchon een optreden doen. Dit alles vanuit het principe dat we in Koekelare ook heel wat talent hebben. Verder is Gino ook nog entertainer en doet hij zowel shows voor senioren als voor kinderen. Niks is hem echt teveel. Met z'n tweede en laatste single van 1991 kreeg hij (zelfs zonder platenfirma) 2 grandioze televisieoptredens in Tien om te zien. Je moet het toch maar doen. Hij mocht ook live opreden bij Ro Burms en Pol De Meulder. Daarnaast heeft ook Gino Di Lukaz het hart op de juiste plaats, want voor ons benefiet voor Chris, heeft hij net zoals Paul Bruna, Shari en No Car helemaal gratis opgetreden. Hij is op dat vlak zeker zijn gewicht in goud waard, zo zorgde hij voor wat extra gezelligheid in De Balluchon. Momenteel werkt Gino Di Lukaz aan een prachtige familieshow. Hij kan immers goed overweg met zowel met kinderen als volwassenen.

Chris Bernaert is ook zeer tevreden over de steun die hij ontving van onder andere Noël Logghe, Freddy Sandra, Freddy Daman, Mario Mestdagh, Freek Mollefait, Dirk en Veronique Declerck, Eric en Linda Vandamme, Rudy Vanthuyne en Rita Vanmassenhove, Melissa Closset, Yves Maertens... Dit zijn mensen die hem tevens ook een hart onder de riem gestoken. Ook de luitenant van de brandweer Erik Vandersyppe en brandweercommandant Germain Tratsaert. Het zijn allemaal mensen uit Koekelare die hij enorm dankbaar is. Met de brand stelde Andy Eeckloo van Den Doedel ook gratis een bedje ter beschikking. In nood kent men zijn vrienden... Er is echter meer... Het doet ook gewoon goed om te zien dat je er in moeilijke tijden helemaal niet alleen voorstaat. Je moet echter ook vooruit in het leven. Gewoon bij de pakken neerzitten, moedeloos zijn en de zaken op zijn beloop laten. Dat alles heeft geen enkele zin. Als we de krachten durven bundelen en gezamenlijk aan iets werken, kunnen we samen veel meer uitrichten dan allemaal individueel en apart.

Shari Gotelaere en Aline Decock, beiden uit Koekelare hebben er ook nog enkele mensen in de zaal kippenvel doen krijgen. Met "Can't fight the moonlight" van de Amerikaanse zangeres Leann Rimes wist ze de zaal voor zich te winnen. Daarna zong ze "I'm Not a girl, not yet a woman" van Britney Spears en "I am alive" van Celine Dion. Shari kreeg zodanig veel applaus dat ze er nog een bisnummer bovenop mocht zingen. De technici van dienst met name Willy Cuylle en Freddy Debruyne hebben deze avond ook voortreffelijk werk geleverd. Willy Cuylle zorgde er ook voor dat er een spot kwam op radio Extragold FM. Daarna (het was al heel wat later dan de aangekondigde 12uur) werd het resultaat van het benefiet bekend gemaakt. De totale opbrengst van het benefiet kwam op 5250 euro. Eigenlijk kwam het neer op 5000 euro, maar op het nippertje kwamen daar nog wat centjes bij. We kregen immers nog extra steun van gemeenteraadslid Henk Dejonghe die ook nog eens 250 euro veil had voor Chris Bernaert. Paul Cobbaert kwam er tevens een foto nemen voor De Weekbode. Daarna belanden we nog in De Kroon alwaar Paul Cobbaert nog een kaartje legde om dan in de vroege morgen, gelukkig en voldaan naar huis te keren. Een geslaagde avond die iedereen wist te appreciëren, ook Chris Bernaert. Hopelijk krijgt Chris hierdoor, net zoals in het nummer van Celine Dion, opnieuw vleugels om te vliegen en te leven, is hij in deze zevende hemel en denkt hij nog vaak terug aan de dag waarop zijn hart in brand werd gestoken... Zijn hart is blijvend verwarld door hetgeen zich nu in Koekelare heeft afgespeeld. Er is een nieuwe wereld voor hem opengegaan. Een wereld van een solidair Koekelare die hem helpt en mee ondersteunt en dit alles zowel in goede tijden als in slechte tijden. We willen verder ook nog enkele mensen bedanken die achter de schermen hebben meegewerkt en de avond zelf mee voor een groot succes hebben helpen zorgen. Denken we aan Brian Depuydt, Dwight Depuydt, Joyce Debacker, Brecht Verhaeghe, Steffie Devisscher, Phaedra Damman en Melissa Debacker... Bedankt allemaal, bedankt aan iedereen die van het benefiet voor Chris Bernaert een enorm succes heeft gemaakt. Dank u wel.

Reporter Paul Cobbaert bezorgde ons ook nog enkele leuke foto's van de ontknoping van de avond waarin het totaalbedrag bekend werd gemaakt!

Dank aan Andy Vermaut voor de info en foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.