Je was erbij > Overzicht

Algemene vergadering TC De Mote - Koekelare - 01/02/2009

Vandaag werd in het clubhuis van TC De Mote de algemene vergadering georganiseerd. Er kwam heel wat volk opdagen en al vlug bleek het clubhuis veel te klein voor zo'n massa mensen. De Bovekerkse Marc Vanhooren werd er tor erevoorzitter gebombardeerd. De nieuwe voorzitter is niemand minder dan Steven Verhelst. De kersverse voorzitter Steven Verhelst vertelt:"We kunnen een 7de terrein aanleggen en hebben hiertoe de toestemming gekregen van de gemeente. Als het weer het toelaat, beginnen we al deze week. Tegen september 2011 zal er de realisatie zijn van twee binnenterreinen. Deze twee binnenterrreinen omvatten enkel tennisterreinen. Het derde plein zal een omnisportterrein zijn waarop er ook gebadmintont, gebasket of gevolleybald kan worden. Dat zal ook een andere ondergrond zijn. Vandaag hadden wij 244 mensen die langs gekomen zijn naar de algemene vergadering. Dat is een hele pak en zijn er een 80-tal meer dan andere jaren. Er is heel wat veranderd in de club. We hebben Tom Viaene die samen met zijn vriendin Miek het clubhuis van De Mote uitbaat. Hierbij wens ik ook de voormalige uitbaters met Jean-Marie Devreker en Magda Devriendt te bedanken voor hun jaren van inzet. Zij hebben dit 8 jaar zeer goed gedaan. We hebben nu tevens een professionele lesgever zijn de heer Dirk De Vriese uit Eeregem. De man is van Hollandse origine. Het is een hele goede speler en een professionele lesgever. Hij speelt op hetzelfde niveau als Steven Plaisier. In Nederland had hij een tennisschool met meer dan 800 leden."

Steven Verhelst vervolgt: "Ik ben heel tevreden met mijn dynamisch bestuur. Heel wat mensen draaien al heel wat jaren mee. Didier Vannieuwenhuyse is al gedurende 10 jaar ondervoorzitter en al 18 jaar in het bestuur. Magda Devriendt is al 24 jaar in het bestuur en staat nu ook in voor het open tornooi. Dirk Rosselle is gedurende een 4-tal jaar in het bestuur en doet het secretariaat. Jean-Marie Devreker en Frans Dereeper staan in voor het onderhoud van de terreinen en de sponsorborden. Frank Casier verzorgt onze website en is onze computerman van dienst. Steven Plaisier en ikzelf verzorgen het clubtornooi en de sterke man achter TC De Mote is eigenlijk Jan Achten. Hij maakt de folders, legt van alles vast, de betalingen, de opvolging van de financiële kant, de trainers betalen.... Echt een manusje van alles. Als wij denken dat er nog iets moet gebeuren, is het meestal al door Jan geregeld. Een positieve kracht die we zeker niet willen verliezen, net als alle andere bestuursleden die zich volop voor de club inzetten."

Ondertussen kwam ook schepen van Sport Dirk Ampoorter een kijkje nemen in het clublokaal. Hij zag dat het goed was. Ondertussen werd ook een prachtige folder verspreid met alle info van het hele jaar. De grote seizoensopening is voorzien op vrijdag 3 april 2009, vanaf 15 april tot en met juni 2009 zijn er de interclubs. Op zondag 21 juni is er het Seule-tornooi, op 28 juni is er het Paella-tornooi en van 1 tot en met 12 juli is er de AD-Delhaize Open VTV-tornooi. Op vrijdag 10 juli 2009 is er een them-avond, op zondag 2 augustus is er een familietornooi, op zaterdag 8 augustus volgt het tennisvoetbaltornooi, van 15 t.e.m. 29 augustus is het grandioze clubtornooi gevolgd door een spetterende barbecue Daarna is er vanaf maandag 7 tot en met 18 september een ladiestornooi en op zaterdag 13 september een koppeltornooi. Vanaf september zijn er winterlessen en trainingen en tot slot zal er nog een grote fin de saison-viering zijn. Ongelofelijk allemaal. Het is al allemaal prettig geregeld. De data staan al vast.

Het zit allemaal zeer goed in elkaar bij TC De Mote. Ik sta er echt van te kijken hoe goed ze alles daar geregeld hebben. Er zijn enkele reservatieregels opgesteld zodoende dat er zo weinig mogelijk in het honderd loopt. Een van de positieve zaken bij tennisclub De Mote is ook het feit dat de verlichting op de tennisterreinen gratis gebruikt mag worden. Dit is een service die maar weinig tennisclubs kunnen of durven aanbieden. Daarnaast geef ik u nog eens alle info mee van de diverse bestuursleden: voorzitter Steven Verhelst, Veldstraat 135, 8680 Koekelare, tel 051/58 47 06, Ondervoorzitter Didier Vannieuwenhuyse, Hertog van Arenbergdreef 4, 8680 Koekelare, tel 051/58 11 98, secretaris Dierk Rosselle, Belhuttebaan 36, 8680 Koekelare, tel 051/58 30 85, Penningmeester Jan Achten, Sint-Maartensplein 17;8680 Koekelare, tel 051/59 10 64, Jean-Marie Devreker (terreinverantwoordelijke), Moervijverweg 34, 8680 Koekelare, tel 0495/79 08 47, Tom Viaene, Noordomstraat 35/A3, 8680 Koekelare, tel 0475/48 97 89, Frans Dereeper, Moerestraat 60, 8680 Koekelare tel 051/58 46 16, Steven Pleysier, Belhuttebaan 61, 8680 Koekelare, tel 051/58 93 67, Magda Devriendt, Moervijverweg 34, 8680 Koekelare, tel 051/58 81 81, Frank Casier, Moerestraat 11, bus 9, 8680 Koekelare, tel 051/58 34 79, telefoon clubhuis 051/58 92 30! De website van de tennis is www.tcdemote.be Al deze mensen zetten zich volop in, maar wat zouden deze mensen zijn zonder clubleden. Het is zo... Mijn stelling klopt: de top van de club kan inderdaad niet zonder de basis en omgekeerd. Allen zijn ze een belangrijk deeltje in een stuk positief raderwerk. Dit jaar pakt tennisclub De Mote ook uit met zijn tennisschool en verschillende stages. Hiertoe is info te verkrijgen bij Tom Viaene of bij Dirk De Vries of per mail op tennisschool.tcdemote@gmail.com Meer info via telefoon bij Bart op 0497/74 73 08 of via 0475/24 37 85 (via Dirk de Vries). Dirk de Vries opteert ervoor dat ook de kinderen een 2-tal per week trainen. Dit alles omwille van drie redenen: 1) vanwege een snellere technische vooruitgang van het kind zelf, vanwege een groter enthousiasme als men meer traint en dus meer vooruitgang boekt, vanwege meer sociale contacten onderling door vaker te trainen, dus meer binding 4) Vanwege het gezonde aspect van sporten en tennis in het bijzonder, bewegingsaspect 5) vanweg het feit dat tennis gewoon de max is. Als je nu de smaak nog niet te pakken hebt, zal je het misschien nooit te pakken krijgen. Er heerste alvast een zeer positieve sfeer in de tennisclub. Ook Paul Cobbaert (reporter van De Weekbode) was hiervan de stille getuige, ook hij is een enorme fan van tennisclub De Mote.

Tekst en foto's: Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.