Je was erbij > Overzicht

Clubkampioenschappen zwemclub RYSC groot succes - Ieper - 15/02/2009

Op zondag 15 februari 2009 organiseerde zwemclub RYSC (Royal Ypres Swimming Club) voor de 2de keer haar clubkampioenschappen. Dit clubkampioenschap richtte zich tot alle leden van RYSC, zowel de recreatieve als de competitieve zwemmers. Maar liefst 59 zwemmers namen deel aan de wedstrijd. Men kon voor 5 verschillende wedstrijden inschrijven. Voor de witte en rode badmutsen was dit 50 m schoolslag en 50 m vrije slag. Voor de zwarte badmutsen en de competitiezwemmers kwamen daar ook nog 100 m schoolslag, 100 m vrije slag en 100 m wisselslag bij. In totaal werden 24 reeksen gezwommen, alles samen goed voor 127 starten. In totaal werden 324 lengtes gezwommen wat overeenkomt met een afstand van 8550 m!

De competitiezwemmers leverden heel wat opmerkelijke prestaties. Zo kon Matthias Vervoort op de 50 m schoolslag onder de 40 sec. eindigen en verbeterde daarmee zijn persoonlijk record. Daarmee was hij ook de snelste van de reeks. Ook Talitha Lenoir slaagde erin een persoonlijk record te doen sneuvelen. Met haar 1.29'02" op de 100 m schoolslag liet ze alle jongens achter zich.

Jorne Naessens ging met maar liefst 3 eerste plaatsen lopen nl. op 50 m en 100 m vrije slag en op 100 m wisselslag. Op de 100 m schoolsslag moest hij echter zijn broer Siebe laten voorgaan die zich hierdoor met een derde plaats op het podium wist te zwemmen. Voor de 100 m vrije slag behaalde Samantha Verhille de top 5 met een tijd van onder de 1.20'.

Bij de zwarte badmutsen zwom Heike De Backer een erg goede 100 m wisselslag en werd hiermee winnaar van de reeks.

Eve en Lore Dumolein van de rode badmutsen namen als enigen van hun groep deel aan de 100 m schoolslag en verrasten met een tijd onder de 1.50'. Daarmee zetten ze een prachtprestatie neer. In dezelfde groep kon Joren Mus zich onderscheiden op de 50 m vrije slag. Met een perfecte vrije slag klokte hij af in een zeer goede tijd van 38'48'.

Ook bij de witte badmutsen werden heel wat mooie resultaten behaald. Alle deelnemende zwemmers bewezen over een flinke dosis techniek en uithouding te beschikken waardoor iedereen een welverdiende medaille mee naar huis kon nemen. Ook de jongste deelnemers wisten hun mannetje te staan. De 6-jarige Marie Leroy zwom als allerjongste een erg goede 50 m schoolslag en finishte in 2.17'95''. Alhoewel ze snel achterlag op de andere zwemmers gaf ze niet op en toonde ze dat je met doorzettingsvermogen heel wat kunt bereiken. Ook enkele andere 6-jarige zwemmers konden op de 50 m schoolslag een mooie tijd neerzetten; Thibo Verstrynge finishte in 1.11'03'' en Jade Quintelier in 1.16'33''. De 7-jarige Theodore Moyaert wist zelfs te eindigen in 58'74''.

Het is duidelijk dat RYSC beschikt over voldoende talent om in de toekomst mooie prestaties te kunnen verwachten. De gedetailleerde resultaten kunnen geraadpleegd worden op www. RYSC.be.

De clubdag was op dus op sportief vlak een zeer geslaagd evenement. Met de meer dan 150 aanwezigen kon de sfeer ook niet meer stuk.

Klik hier voor alle uitslagen (Excellbestand).

Info en foto's: Vanessa Huylebroeck, voorzitter RYSC

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.