Je was erbij > Overzicht

De bieb blikt terug op 2008… en kijkt vooruit met luisterboeken - De Panne - 22/02/2009

Bibliotheken doen het opnieuw goed in Vlaanderen, vooral in West-Vlaanderen, vooral in de Westhoek, vooral in De Panne…

De werking van de bibliotheek van De Panne ging er in 2008 opnieuw op vooruit met zowel een stijging in het aantal leden als uitleningen. Niet minder dan 4031 personen waren in 2008 actief lid van de bibliotheek (stijging van 3 % of 106 leden ten opzichte van 2007). Met dit cijfer nestelt de bibliotheek zich in de top10 van Vlaamse bibliotheken qua lenersaantal/inwonersaantal (gemiddeld voor Vlaanderen: 25 %, De Panne 38,5 %). Alle leden samen zorgden in 2008 voor maar liefst 114.000 uitleningen, ook hier een stijging met 10 % ten opzichte van 2007.

Wat maakt de bibliotheek dan zo aantrekkelijk?

Wel, het ruime aanbod (boeken, cd's, dvd's, tijdschriften, kranten, cd-rom's, internet, hotspot) waarmee elke bezoeker aan z'n trekken komt. De ruime openingsuren (23 uren open per week, 6 dagen op 7) En niet te vergeten: de vriendelijke, professionele omkadering van het bibliotheekpersoneel. Met andere woorden de lezers keren tevreden terug.

Nieuw: vanaf 1 april luisterboeken in de bieb!

Lezen is leuk en voor velen evident. Maar voor sommigen blijkt lezen fysiek, tijdelijk of definitief, niet meer te lukken: de ogen willen niet meer zo goed mee, de boeken zijn te zwaar om vast te houden, zwangere vrouwen moet in bed blijven, dyslexie, ... Luisterboeken bieden hier de oplossing. Vanaf 1 april kun je in de bibliotheek terecht bij de vernieuwde luisterboekenafdeling. Via een wisselcollectie, aangeboden door de luisterpuntbibliotheek, kun je kennismaken met gesproken boeken. Ideaal om te beluisteren terwijl je rustig in de zetel zit of wat lichte taken uitvoert. Kortom, een nieuwe manier van lezen. De boeken kunnen worden beluisterd via een speciale Daisy-lezer (info in de bibliotheek), via een cd-speler met MP3-functie of via een computer/laptop met mediaspeler.
Heb je suggesties van titels die je zeker wilt lezen of ken je iemand die met deze service zou gebaat zijn, neem dan zeker contact op met de bibliotheek.

Meer info : bibliotheek De Panne, Lindenlaan 2, 8660 De Panne. 058-42 97 50, bibliotheek@depanne.be.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.