Je was erbij > Overzicht

Gymnasten schitteren in de oefenwedstrijden - Vlamertinge - 15/12/2009

3x goud voor Mattis, zilver voor Jens en zilver voor het AGH Team

De competitievoorbereidingen van turnkring Vlamertinge lopen op wieltjes. Het meisjesteam van Ellen Grillet kwam reeds in actie in een internationale wedstrijd te Heusden Zolder.

Emma Verbiese, Dore Lepla, Nona Laroye en Eva Naessens eindigden op een mooie 7° plaats. Vooral hun goede balkoefeningen sprongen in het oog! Met de ploeg behaalden ze de derde beste score op dit toestel! In de individuele uitslag werd een wat zieke Dore nog knap 10° en Emma (als jongste in deze categorie) 11° op 28 deelnemers. Eva en Nona traden aan tussen de gymnasten die 2 jaar ouder waren. Nona 16° en Eva mooi 7° op 32 gymnasten.

De Vlamertingse jongens hebben reeds 2 wedstrijden achter de rug. Allereerst kaapten ze de zilver groepsplak weg op de interclub te Leuven. Mattis Bouchet, Jens Lejeune, Mihai Dehaeze, Ferre Demyttenaere, Sebastien Vermeulen en Rune Putman hadden elk hun inbreng in het zilveren resultaat. Bram Louwije nam individueel deel en eindigde op een vijfde plaats. De jongens van trainer Vladimir Lieberman namen tevens deel aan een toestelwedstrijd te Dendermonde. Bij de pupillen stuntte vooral Mattis Bouchet door op de drie toestellen overtuigende de beker richting Vlamertinge mee te nemen. Ook Jens Lejeune mocht het schavotje op. Hij werd tweede op de sprong. De andere jongens Mihai Dehaeze, Thibaud Decroos, Arno Talloen, Sebastien Vermeulen en Ferre Demyttenaere zetten eveneens positieve resutlaten neer.

Alvorens aan de provinciale voorrondes te beginnen gaan de competitiegymnasten uit alle disciplines tussen Kerst en Nieuw op trainingsstage te Nederland. De 100 gymnasten zullen er samen trainen met de Nederlandse toppers waaronder onder meer Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes. Na hun stage wacht het westhoektornooi als allerlaatste test voor het competitieseizoen.

Vooraan Mattis Bouchet en Jens Lejeune
Rij 2 Rune Putman, Ferre Demyttenaere, Thibaud Decroos, Emma Verbiese, Dore Lepla, Eva naessens, Nona Laroye, Sebastien Vermeulen, Mihai Dehaeze
Achteraan : Vladimir Lieberman, Bram Louwije, Ellen Grillet

Op sportraam Thibaud Decroos, Ferre Demyttenaere, Rune Putman, Mihai Dehaeze, Sebastien Vermeulen
vooraan Mattis Bouchet en Jens Lejeune
rechtstaand Vladimir Lieberman, Emma Verbiese, Dore Lepla, Bram Louwije, Eva Naessens, Nona Laroye, Ellen Grillet

Foto's en tekst : Els Vanhaute

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.