Je was erbij > Overzicht

Kerstfeest bij Koninklijke Hofbouwmaatschappij - Ieper - 20/12/2009

Zondag 20 december trotseerden 67 leden van de Ieperse Hofbouwmaatschappij de sneeuw en ijstoestanden op de wegen om in hun lokaal "De Koperen Haan" het jaarlijkse kerstfeest bij te wonen. Niemand van de ingeschrevenen was daarbij afwezig gebleven.

Het bestuur had immers voor een origineel programma gezorgd en was trots op het feit dat zij het Vlamertingse cabaretduo "Mag het iets meer zijn" had kunnen strikken voor een optreden. Dit duo, dat bestaat uit toneelspelers Patrick Heyte en Björn Vanacker, kwam reeds meerdere malen in de persbelangstelling. Zo wonnen zij afgelopen jaar de jury- en Open Doek-prijs op het humoristisch theaterfestival van Wulpen. Thans wagen zij ook internationaal hun kans want ze zijn genomineerd door de jury in het cabaretfestival "Cabaretesk" te Eindhoven. In januari 2010 dingen zij er mee naar de Gouden, Zilveren of Bronzen Kabouter tussen Nederlandse cabaretiers.

Het programma dat ze brengen gaat de wereld in onder de naam "Crayon". Het is een stukje vertier met "een licht erotische inslag", zo zeggen ze zelf, al zit het grootste aandeel daarvan in hun gesculpteerde lichamen. De toeschouwers worden bestookt met gags, woordspelingen en zelfkritiek. Met een lawine van enthousiasme en energie gaan ze van start met een ontvangen fanbrief waarbij ze interactie zoeken met het publiek. Ze steken ook de draak met reclamecampagnes van frisdrankmerken en gaan in de clinch met de "Weight Watchers". Uiteindelijk doet Björn een poging om in het Guinness Book of Records te belanden. Met een hilarische potlodenact als ontknoping ligt de hele zaal gegarandeerd plat van het lachen...

Ter gelegenheid van dit kerstfeest werd door voorzitter Paul Vandenberghe ook hulde gebracht aan uittredend bestuurslid Gerard Janseghers. Gedurende meer dan 15 jaar droeg Gerard zijn steentje bij voor de organisatie en het welslagen van de activiteiten van de vereinging, maar zet thans om gezondheidsredenen een stap opzij. Onder handgeklap van de aanwezige leden werd Gerard bedacht met een geschenkmand, welke door bestuurslid Greta Boudry werd overhandigd, als bedanking voor zijn jarenlange inzet.

Tijdens het kerstfeest van vorig jaar ontdekten we onder de leden een amateur-dichter. Ook deze keer bracht Emiel Muylle twee van zijn zelf geschreven gedichten naar voor. Daarna kon iedereen genieten van een feestelijke maaltijd en tenslotte werd de weer rijk gevulde tombolatafel onder de aanwezigen verloot.Foto's en tekst Ghislain Leroy.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.