Je was erbij > Overzicht

Rotary Clubs van Nieuwpoort-Westhoek en van Diksmuide overhandigen cheque van 4.000 Euro aan de Sint-Vincentiusvereniging - 24/08/2009

Maandag 24 augustus werd in Koksijde een checque van 4.000 € geschonken aan de Sint-Vincentiusvereniging. Deze bijdrage komt van de Rotary clubs van Nieuwpoort-Westhoek en van Diksmuide.

Op 23 april 1833 werd in het nummer 18 van de Parijse rue du Petit Bourbon-Saint Sulpice de Sint-Vincentiusvereniging boven de figuurlijke doopvont gehouden. De Sint-Vincentius-vereniging heeft een pijlsnelle opgang gekend: al gauw werden de eerste conferenties opgericht in Nîmes, Lyon, Rennes, Nantes. In België werd de Sint-Vincentiusvereniging opgericht in 1842, te Brussel. In Veurne zag de Sint Vincentius-vereniging in 1867 het daglicht. Ook is de Vereniging aanwezig in andere Europese landen, in de Verenigde Staten en in Mexico.

De taak die de Sint-Vincentius-vereniging op zich neemt, bestaat erin de minderbedeelden tegemoet te komen, zonder onderscheid van ras noch godsdienst, en hen zowel morele als concrete, materiële hulp toe te reiken. De Sint Vincentius-vereniging in Veurne biedt vooral voedselhulp, hulp voor verwarming, gas, stroom, algemeen financiële hulp, schuldbemiddeling, budgetbegeleiding en juridische hulp.

Rotary International is een wereldwijde organisatie van vertegenwoordigers uit de zakenwereld en uit de vrije beroepen die humanitair dienstbetoon biedt, hoogstaande ethische normen in het zakelijk en professioneel leven aanmoedigt en werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld. Overal in de wereld komen de Rotaryclubs wekelijks bijeen. Ze zijn niet politiek, godsdienstig, cultureel, ras- of standgebonden. De Rotaryclubs van Nieuwpoort-Westhoek en van Diksmuide maken deel uit van het netwerk van Rotary International (RI). Wereldwijd heeft Rotary 530 districten in 165 landen. Er zijn 31.314 clubs met in totaal 1.220.543 leden.

Met deze bijdrage van 4.000 Euro hopen de Rotary Clubs van Nieuwpoort-Westhoek en van Diksmuide het leed van mensen uit eigen streek te lenigen en mee te bouwen aan een betere wereld.

Op de foto staan de voorzitter van Rotary Dnksmuide F. Swinnen, de voorzitter van de de Sint-Vincentiusvereniging A. Denolf en de voorzitter van Rotary Veurne Westhoek, D. Vanbecelaere.

Meer info?

Dank aan Annick Van Rossem voor de info en foto.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.