Je was erbij > Overzicht

Wijkfeest De Brakke Grond - Koekelare - 30/08/2009

Op zondag 30 augustus organiseerde het comité De Brakke Grond een prachtig wijkfeest in de wijk. Meer dan 120 mensen kwamen die dag speciaal in hun wijk feestvieren. Het werd een overdonderend succes, daar hadden de weergoden ook mee voor gezorgd, het was niet te warm, maar ook niet te koud. Een ideale dag voor een feest in groot ornaat. En reden tot feestvieren hadden we zeker, want aan "De Brakke Grond" ligt een prachtig park gelegen aan het uiteinde van de Sint-Bertinusstraat en de Sint-Omaarsstraat. Dit parkje was even bedreigd, maar het gemeentebestuur had oren naar een opgericht actiecomité en dat siert het gemeentebestuur van Koekelare dat het parkje uiteindelijk toch wil behouden. Daarom werd er op de Brakke grond dubbel feestgevierd: niet alleen voor de gegroeide samenhorigheid van de wijk, maar ook voor het behoud van een prachtig stukje groen. Tweemaal reden dus, om het glas te heffen.

Ronny Vanryssel gaf er als voorzitter een prachtige speech waarbij we eventjes stil bleven staan."In naam van het Wijkcomité De Brakke Grond mag ik jullie – als voorzitter - allen hier welkom heten. Ik ben blij dat jullie hier zo talrijk aanwezig zijn en het bestuur op jullie sympathie mag rekenen. Precies een jaar geleden zaten jullie hier ook zo talrijk om het toenmalig actiecomité Red de Brakke Grond te steunen en te helpen in de strijd om het behoud van de Brakke Grond . Wij zijn fier geslaagd te zijn in onze opdracht . Nogmaals onze dank aan iedereen die hier aan meegeholpen heeft. Het toenmalig actiecomité heeft toen besloten om verder te blijven werken om U en onze wijk af en toe wat aan te bieden om de sociale contacten te onderhouden en te verbeteren. In een wereld waarin er zo veel individualisme is – waar ik lees dat mensen komen te overlijden en men pas - een half jaar - en ja men zelfs pas na 5 jaar te weten komt dat hun buurman of vrouw is gestorven. Erg noem ik dat!"Ronny Vanryssel vervolgde zijn speech met een dankwoord aan alle mensen achter het voormalige actiecomité "Red Brakke Grond". Dit actiecomité is nu omgevormd naar een wijkcomité die verder tal van initiatieven heeft ontwikkeld. Ronny Vanryssel vervolgde zijn krachtdadige speech in een energie zoals we hem allemaal kennen:"Vooraleer verder te gaan sta ik erop om alle leden van het bestuur aan U voor te stellen:-bestuurslid Andy Vermaut –“wat zouden doen zonder je fantasie, je onverstoorbare inzet, je gedrevenheid. Secretaresse Katrien Theuninck en ontwerper – kunstenaar Dirk Deblauwe - : met dank voor het invullen van het secretariaat werk, voor de prachtige creaties, jullie ideeën en inbreng. Penningmeester Stefaan Bolle en Sabine Verhue: voor het financieel beheer, voor het plannen, voor het doen van de aankopen en zoveel meer. Tonia Kindt en Alain Depuydt: voor hun ijver, hun nuchtere kijk, voor hun tomeloze inzet, voor hun onbaatzuchtige medewerking (speciale dank voor het gratis gebruik van de tent !!) Rudy Deschrijver en zijn echtgenote : voor je inzet, ervaring, je humor en je aanwezigheid.

De drie jonge musketiers Sara Defoort, Emely Vandewalle, Dieter Bonny voor hun inzet, jullie jonge frisse ideeën, het vrijmaken van jullie al beperkte tijd om iets de doen voor je buren, vrienden. Gaby Haerinck en zoon Benedict – voor de vele stille werkuren voor het maken van het drukwerk, je inzet, je gedrevenheid. Monique Vandepoele en Hubert Desmet– speciale dank Monique hoe jij je tomeloos inzet voor de verspreiding van de folders ondanks je beperkingen – het meedenken in de vergaderingen ( soms plagen van de voorzitter ) Laatst maar daarom niet minder belangrijk - integendeel de beste buren die een mens maar kan dromen! Peter Defoort en Anne Dekeyser, dank voor jullie bereidwilligheid, peter voor je grote inzet, je technisch kunnen, een man van vele karweien en vooral iemand waar je steeds kan op rekenen! Mag ik dan ook alle bestuursleden van harte bedanken en voor hen een groot applaus vragen. Vandaag willen we vooral samen met jullie genieten van de BBQ , het gezellig samenzijn en elkaar wat beter leren kennen. Ik wil besluiten met erop te wijzen dat de opbrengst integraal zal aangewend worden om de Brakke Grond te verfraaien – ondanks het tijdelijke negatief antwoord van de gemeentelijke overheid . We willen dit stukje natuur zo gezellig mogelijk houden en alle voorstellen hieromtrent zijn welkom," aldus Ronny Vanryssel.

Tijdens het feest kwam Steffi Vansevenant ook eventjes op bezoek. Zij is kandidate voor Miss-West-Vlaanderen en heeft er mee het goede weer helpen maken. Steffi Vansevenant heeft een prachtige augustusmaand achter de rug. Ze stond immers onder andere op de cover van de folder van Estilogie in Gentbrugge. Deze winkel ging via een zelfgeorganiseerde casting op zoek naar hun covermodel. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kwamen in aanmerking. Na deze casting kozen ze de finalist van Miss West-Vlaanderen 2009 uit voor de cover van hun folder editie herfst/winter 08. Dus, het zit goed met onze Steffi Vansevenant, ja die woonachtig is op de wijk De Brakke Grond. Enfin. We mogen met z'n allen terugkijken naar een supergeslaagd wijkfeest waar iedereen van het bestuur achter de Brakke Grond zich heeft ingezet, maar dit alles zou niet geslaagd zijn, mochten de mensen niet massaal naar dit feest zijn gekomen. Het werd een dag om nooit, ja nooit meer te vergeten.

Info + foto's Andy Vermaut

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.