Je was erbij > Overzicht

Wilerhoogdag - Koekelare - 23/08/2009

Recht over de Blaaspijp greep onlangs het kampioenschap van Koekelare plaats. Dit alles startte om 17uur en we waren erbij om wat foto's te nemen van de renners, het publiek, de sfeer, de ambiance. De Koekelaarse renners reden 10 ronden van 5,3 km. Er waren 3 categorieën met name: -35 jaar (geboren van 1972 tot 1994), tussen de 35 jaar en de 45 jaar (geboren tussen 1962 en 1971) en de + 45 jaar geboren 1963 of vroeger. De inschrijving was voorzien in 't Hoekje voor alle wedstrijden. De plechtige prijsdeling greep telkens plaats in De Blaaspijp van John Eeckloo. Heel wat sportievelingen uit Koekelare hebben naar dit evenement toegeleefd. Hierbij wens ik mij wel te verontschuldigen voor het laattijdig sturen van de foto's... Omwille van de Big Ask en tal van andere engagementen, ben ik er niet eerder in geslaagd om dit te bezorgen. Ook hier geldt het spreekwoord, beter laat, dan nooit... Enfin. De koers in Koekelare was alvast, zeker voor het kampioenschap van Koekelare een gegarandeerd succes. Heel wat mensen hebben meegeleefd met de vele Koekelaarse renners...

et hele kampioenschap van Koekelare werd aan elkaar gepraat door Jos Vancompernolle die (een en al dynamisme), zoals het een presentator betaamt, geen minuut heeft gezwegen. Met Jos Vancompernolle heb je immers altijd leven in de brouwerij, enfin in onze Sterrestraat in Koekelare. Het viel op dat de presentator heel spitsvondig was in het bedenken van tal van slogans voor lokale sponsors. Zo bedacht hij:"even uitblazen in de Blaaspijp van John Eeckloo". Het was ook een prachtige dag, want de weergoden waren ook de koers van Koekelare goed gezind. Met daarbij een goedgeluimde presentator, een enthousiast publiek, kan een wielerhoogdag als deze helemaal niet meer stuk.

e wielerhoogdag in Koekelare liep verder organisatorisch op wieltjes. Sommige Koekelaarse renners hebben alles gedaan om hun grenzen te overschrijden. Een ontsnapping van Olivier D'Haene leek erop dat de koers beslist werd, maar op het laatste nippertje kon de schepen van Sport de heer Dirk Ampoorter alsnog de koers winnen. Een hele prestatie van deze man die sportief nog altijd hoge toppen scoort. Dirk Ampoorter: "Het was een sportieve strijd tussen twee clubs met name de Poggiobikers en wielerclub En Bloc. Er waren 39 deelnemers, waarvan er 10 van En Bloc en 9 van de Poggiobikers. De rest waren allemaal individuele renners." Dirk Ampoorter heeft de wielerhoogdag al 4 keer gewonnen. Het is 7 keer georganiseerd en Dirk nam reeds 6 maal deel. Hij haalde steeds topplaatsen. "Deze koers was het een relatief gemakkelijke koers. Ik heb altijd een afwachtende houding aangenomen. We zijn met een groep van ongeveer 15 mensen naar de meet gereden met een deel "En Bloccers" en een deel "Poggio's". Met de titel die ik nu behaald heb, heb ik nu 20-titels op mijn naam staan."

Volgens dat wij vernomen hebben, kwam er bij deze wedstrijd naast heel wat training ook heel wat tactiek ter sprake. Enkele Poggiobikers wilden kost wat kost verhinderen dat Dirk Ampoorter de titel zou binnenhalen en bleven constant in zijn wiel rijden. Het is waarlijk een sportief staaltje van vriendschappelijke strijd tussen de twee clubs, een gezonde concurrentie die de sportieve prestaties, zo extra ten goede deed komen. Concurrentie in een koers, is dus zeker goed... En uiteraard hebben beiden een andere tactiek uitgestippeld en proberen ze te vissen naar elkaars plan om de koers te winnen. Het viel op dat er in de laatste ronde van individuele renners geen sprake meer was. Ze reden voor hun club en dus niet enkel om de koers te winnen. Een prachtig staaltje koersen in Koekelare waar de goede keuzes werden gemaakt.

Hier zien we de laatste ronde. Er werden geen overhaaste beslissingen genomen, want de koers moest vooral in de laatste ronde extra gereden worden. Alles was echter aanwezig om van deze wedstrijd een spannende wedstrijd te maken. Het werd uiteindelijk een prachtige sprint. Op de sprint geeft iedereen dat ietsepietsie extra. Pas in de laatste meters werd echt duidelijk wie de winnaar zou worden. Dirk Ampoorter is blijkbaar sterk op een dergelijke sprint en durft de strijd aan te gaan... Uiteraard is dit voor velen een zeer leuk evenement, want zo kunnen lokale mensen zich lokaal aan elkaar meten. De schepen van Sport blijft echter sportieve prestatie na sportieve prestatie neerzetten.

We mogen het zeker en vast zeggen. Wielerhoogdag Koekelare was een hoogdag voor en van de Koekelarenaars in warmte, in gezelligheid en vooral groot in eenvoud. Er werd gereden met liefde, vanuit het hart. Achteraf dronk iedereen samen tijdens de prijsuitreiking in de zaal van De Blaaspijp een lekker glaasje van plezier.

westhoek.be deed de moeite om de volledige resultaten van het kampioenschap van Koekelare op te vragen en heeft de resultaten die niet digitaal ter beschikking waren dan ook overgetypt.

Heren – 35 jaar

1.Wannes Borms, 2. Nico Bilcke, 3.Glenn Vanhoenacker 4. Ditri Trio, 5. Kris Mortele, 6. Olivier Dumolin 7. Lieven Vandaele 8. Pieter Bilcke, 9. Bram Devreese, 10. Tom Pollentier 11. Frederik Rigole 12. Jonas Casteleyn

Heren + 35 jaar – 45 jaar

1 .Jürgen Willaert, 2. Hans Gilles 3. Mario Beuselinck 4. Olivier D’Haene 5. Joost Desloover 6. Bart Mortele 7. Dominique Trio 8. Alexander Moeyaert 9. Johan Dedulle 10. Vancoppenolle 11. Dieter Deleye

Heren + 45 jaar

1. Dirk Ampoorter, 2. Geert Vanhevel, 3. Geert Simoen, 4. Marc Vanhooren, 5. Johan Sinnaeve

Categorie Dames

1. Carmen Ampoorter, 2. Tine Tanghe 3. Sonia Vanbecelaere, 4. Vicky Willaert

De organisatie van Wielerhoogdag Koekelare was mogelijk dankzij Marc Decru, Wielerbond Vlaanderen, timmer –en schrijnwerk Viaene-Hosten, agentschap Vanbavinckhove BVBA, Lavaert Menen-Rekkem, BVBA Gerwin en Conny Vansteenkiste Gistel, Agence Vanbeckevoort Diksmuide, EGC Sportevents, Galimat Oostende, Bjorn Manhaeve, Bouwmaterialen Willaert, John Eeckloo van Feestzaal De Blaaspijp, Casino Games Ichtegem en Lichtervelde, garage Fiat Vanduyfhuys, Velohuis Gilles Koekelare, AD Delhaize, ruimdienst Roger Feys, Taverne ’t Hoekje, Drankencentrale De Wilde. Zonder de ondersteuning van voornoemde beschermheren was dit alles niet mogelijk!

Info en foto's: Andy Vermaut

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.