Je was erbij > Overzicht

Persconferentie wielerhoogdag - Koekelare - 10/08/2009

Op zondag 23 augustus 2009 is er de 7de editie van Wielerhoogdag Koekelare. Wielerhoogdag Koekelare bestaat uit het kampioenscha van Vlaanderen voor amateurs en masters. De start is hiervoor voorzien om 13uur en dit voor de categorieën van 19 tot 29 jaar en 30 tot 39 jaar. Om 15uur is er dan de start van de masters B & C. Dit vertegenwoordigt de categorieën van 40 tot 49 jaar en de categorie van + 50 jaar. De afstand hiertoe bedraagt 68,90 km (13 ronden van 5,3 km). Voor elke ronde is er een premie van 5 euro voorzien. Dit alles wordt gevolgd door het kampioenschap van Koekelare dat start om 17uur. Hiertoe zijn er 10 ronden van 5,3 km. De categorieën zijn de volgende - 35 jaar (geboren van 1972 tot 1994), tussen de 35 jaar en de 45 jaar (geboren tussen 1962 en 1971) en de + 45 jaar geboren 1963 of vroeger. De inschrijving is voorzien in 't Hoekje voor alle wedstrijden 1 uur voorafgaand aan de wedstrijd. De prijsdeling grijpt telkens plaats in De Blaaspijp van John Eeckloo.

De persvoorstelling greep ditmaal plaats in de zaal van de Blaaspijp waar vroeger de Cheers gevestigd was. Patrick Letten van de zaal de Germinal heeft immers de deuren gesloten. Gelukkig kon de organisatie naar de vernieuwde zaal van "De Blaaspijp" uitwijken. Deze zaal werd via John Eeckloo helemaal opgesmukt. Voor de persconferentie van de Guidons werden Joost Desloover, Frederik Toortelboom, Jozef Devos en Jules Vandergunst en Geert Deseure verontschuldigd. Er waren echter ook enkele eregenodigden aanwezig met name Eric Snauwaert (voorzitter van de Jeugdcommissie van Wielerbond Vlaanderen, afdeling West-Vlaanderen, Dirk Demuynck (lid van de raad van bestuur van Wielerbond Vlaanderen en Brussel) en Christine Van Elslander ook van Wielerbond Vlaanderen. De persconferentie werd voorgezeten door Dirk Ampoorter, niet alleen voorzitter van de Guidons, maar ook een bezielde schepen van Sport van Koekelare. Hij werd onmiddellijk geflankeerd door Marc Ampoorter en Ludwina Desoete met echtgenoot. Verder waren ook nog Johan Calus, Jürgen Willaert, Paul Cuvelier, Jean-Pierre Lyckendael, Dany Gotelare, Jos Vancompernolle, Freddy Debruyne en Johan Seynaeve trouw op het appel. Ondertussen voorzag John Eeckloo samen met vriendin Steffie Vantuyne de genodigden van drank en hapjes. De pers was tevens ruim vertegenwoordigd met ondere andere Roger Willems voor De Weekbode en Paul Cobbaert voor De Zondag en Publitor. Uiteraard kon www.westhoek.be hier ook niet ontbreken en ging ik graag op deze uitnodiging in. Weliswaar ben ik een tijdje afwezig geweest op www.westhoek.be door het feit dat ik mijn laptop en fototoestel op de trein ben gestolen. Nu heb ik allemaal nieuw materiaal en kan ik opnieuw de Westhoek van dienst zijn.

Ondertussen steken de Guidons ook de hand uit naar het Sportcomiteit van het Feestcomité van Koekelare. Ze willen eventueel samen het Belgisch kampioen in Koekelare herdenken met een herdenkingswedstrijd 30 jaar na de feiten. Het is nu nog een stille droom, maar misschien slaagt Dirk Ampoorter wel in zijn opzet en dit met of zonder het Feestcomité van Koekelare. De toekomst zal dit moeten uitwijzen.

Ttekst en foto's Andy Vermaut

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.