Je was erbij > Overzicht

Met zakenman Johny Ronsijn naar Eernegem - Club Brugge - 24/08/2009

De in Werken (Kortemark) en Ichtegem gestationeerde zakenman Johny Ronsijn, ja ja gekend van Vastgoed -en Bouwkranen Ronsijn, nodigde ons uit op een V.I.P.-gebeuren in het voetbalstation van SK Eernegem. Hij Ronsijn is oorspronkelijk van Bovekerke en heeft het gemaakt in de zakenwereld door vooral heel hard te werken en vooral goed management. Over Johny Ronsijn is iedereen het eens. De man heeft alvast het lef (the gutts) om risico's te nemen en te slagen. Daarnaast is hij Ronsijn ook de beschermheer van heel wat verenigingen in Ichtegem, Eernegem en Bekegem... Dit reikt verder dan de lokale gemeentegrenzen. Hij ondersteunt ook tal van initiatieven in de Westhoek en heeft heel veel over voor zijn streek. Hij is nog iemand die zijn verdiensten deelt met tal van verenigingen die steun nodig hebben, waar het kan, waar het echt nodig is. Het werd een boeiende avond met een Johny Ronsijn als volksmens onder de mensen.

Verschillende mensen genoten in het stadion van SK Eerngem van een prachtige avond. Heel wat mensen wilden ook met Johny Ronsijn eventjes op de foto. Iedereen ging zeer vertrouwelijk met hem om. Hij doet waarlijk het tij keren en is een coming man in West-Vlaanderen. Hij behandelt dan ook de mensen met het volste respect, heeft een grapje klaar en kan de mensen gemakkelijk doen lachen. Geen gewoon volksvermaak, maar gemeende sympathie wekt hij op. Hij beschikt ook over een gedegen technische kennis en inzicht, een portie gezond verstand waarmee hij tal van problemen kan oplossen. Dat is zeker en vast goed nieuws. Hij benadrukt weliswaar zelf dat hij kan rekenen op de medewerking van voorzitter Luc Inghelbrecht, secretaris Luc Delarue, Rudi Ilegems, Norbert Feys, Nancy Laveyne, Erna Crombez, Carlo Sanders, Paul Willems, Jo Dezutter, Filip Vyvey, Koen Vandaele, Stefaan Laveyne zijn de mensen die het goede weer helpen maken bij SK Eernegem. En dit samen met het jeugdbestuur met opnieuw Rudi Ilegems, Erna Crombez, Vanessa Declerck en bestuursleden Daniel Muylle, Marie Rose Priem, Marie-Rose Jonckheere, Patrick Delaey, Filicien Sabbe, Patrick Rommelaere, Alex Vaele, Carinne Vandamme, Johan Boysen en Luc Commeyne. Zonder al de inzet van de ze mensen zou de club niet behoorlijk kunnen functioneren. Ze houden samen de club onder controle en vechten allen mee om van SK Eernegem een succes te maken. Alle deze mensen verdienen een bloemetje. We zeggen het soms te weinig. We mogen hun inzet zeker niet als evident beschouwen.

De supporters waren uiteraard ook trouw op post, want ook zonder supporters kan een club niet bestaan. Ze maken zich steeds de vaardigheden eigen om standvastigheid en kracht door te geven aan hun spelers. Ze zorgen mee voor het succes van de club. Het kwam ons alvast voor dat ze allemaal goed overtuigd zijn als het over hun club gaat en verhogen zo de eigenwaarde van het bestuur en zijn spelers. Iedereen mag er dan ook terecht trots zijn op hun werk en het succes die ze samen bereiken. Johny Ronsijn is daarom dan ook niet weg te slaan uit SK Eernegem waar hij alles voor doet: vriendelijk, begripvol en vooral betrokken in het lokale leven. Hij concentreert zich ook voornamelijk op de goede dingen, in plaats van te piekeren, en heeft de afgelopen crisis gebruikt om een nieuwe project op poten te zetten. Je hoort er ongetwijfeld nog meer van.

Voor een groot stuk van de avond was Johny Ronsijn er geflankeerd door voorzitter Luc Inghelbrecht die volgens Johny een heel bekwaam man is. Hij heeft volgens hem steeds de antwoorden klaar op heel wat cruciale vragen en helpt ook het uitgavenpatroon van de club in evenwicht te houden en is vooral een eerlijk en behulpvaardig man. Hij is in Eernegem dan ook een graag gezien figuur als huisdokter. Verder was Johny Ronsijn ook vol lof voor de heer Stefaan Brinckman die er tevens zijn beste beentje heeft voorgezet om mee te genieten met de mensen van de sfeer die een dergelijke wedstrijd uitstraalt. Ook burgemeester Karl Bonny was van de partij en genoot zichtbaar van het gebeuren. Het zijn inderdaad geen struisvogels die hun hoofd in het zand steken, maar allemaal mensen die durven stelling nemen en een mening hebben. Ze nemen allen hun verantwoordelijkheid en bouwen zelf ook mee aan de maatschappij en dit elke dag opnieuw. Schepen Marcel Beernaert inclusief die mee voor een grote sponsor heeft gezorgd. Ze zeggen allen ja tegen SK Eernegem die bij lange niet zo slecht heeft gespeeld... Club Brugge kon slechts met 1 puntje verschil winnen. Ja... Het zit dus ook goed met het elftal van SK Eernegem. Dat zal je wellicht niet verbazen, gezien de positieve vibes die de club omcirkelen. Een club die voor iedereen als een thuis aanvoelt en waar mensen nog eens echt ongeremd zichzelf kunnen zijn en genieten van al het positieve wat het leven te bieden heeft.

De meeste mensen wisten zich wel raad met de positieve sfeer op en rond het stadion van SK Eernegem. Ik heb mij er ook heel goed geamuseerd en er heel wat toffe nieuwe mensen leren kennen. Ik werd er gelukkig en vooral rustig door en heb mij die avond geen zorgen gemaakt. We gingen allen op in de sfeer en voelden ons zorgeloos. Dit zijn mini-luxemomenten die ons leven mee de moeite maken. Het zijn belangrijke zaken die iedereen nodig heeft om daarna opnieuw aan de slag te gaan om de dag erop weer verder te werken aan de verwezenlijking van onze dagdagelijkse wensen. De Max gewoon!

Binnen in de cafetaria en buiten genoten vele mensen van de glaasjes van plezier. Dit alles is niet ingewikkeld, maar eenvoudig in zijn grootsheid. Dit menselijk streven naar geluk is het leuke aan ons leven. Het doet ons echt rijk voelen. Een prima gevoel is dat. Het doet ons ook even nadenken over de nood die we als mensen hebben aan sociaal contact. De boog mag immers niet altijd gespannen staan. Het is de enige manier om onszelf eens te bevrijden van de dagdagelijkse dwangbuis. Het is tevens de beloning voor de volharding. Wat me nog meer opviel is dat tijdens SK Eernegem ook heel wat zakenmensen dit gebruiken als ideaal netwerkmoment om zakelijke problemen op een ongedwongen manier uit te wisselen. Het is ook de plaats waar nieuwe opportuniteiten worden geboren. Dit moet dan uiteraard gevierd worden. En zoals je weet... Elke reden is goed om te feesten. Zo zijn wij mensen, nu eenmaal.

De boeiende wedstrijd waar ik eigenlijk niet zo veel van heb gezien, maar wel een enorme energie heb van gevoeld, was de aanleiding voor een prachtige en gezellige avond op de terreinen van SK Eernegem waar ik heb geleefd en mij de hele avond als een koning te rijk heb gevoeld. Johny Ronsijn fungeerde er de hele avond als de perfecte gastheer en dit bijgestaan door zijn lieftallige vrouw Caroline die ook met heel haar hart heeft genoten van de menselijke warmte die op deze dag aanwezig was. Ik vind het steeds leuk om op dergelijke evenementen aanwezig te zijn en dank dan ook Johny Ronsijn voor zijn uitnodiging en de toffe avond die we gehad hebben. Het was leuk om te zien dat bij SK Eernegem eigenlijk iedereen als een V.I.P. wordt behandeld. Iedereen in het grote raderwerk is noodzakelijk om het welzijn, de toekomst van de club verder te blijven verzekeren. Dit zowel in goede als in slechte tijden... Het is een huwelijk, het is steeds de dappere betrachting van iedereen die echt om de club geeft. Daarbij is het er steeds fijn met Johny Ronsijn.

Tekst en foto's Andy Vermaut

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.