Je was erbij > Overzicht

Brassband Cecilia is de Max - Bovekerke - 15/08/2009

In Bovekerke, op de afgelopen feestdag 15 augustus, bouwde Brassband Cecilia een kleine houten kiosk achter d'Oude Schole. Dit alles voor een spetterende live performance, die kwalitatief zeer hoogstaand was. Dit alles werd gevolgd door een barbecue waar we met z'n allen heel wat plezier hebben beleefd. Dames en heren... In Bovekerke weten ze echt van wanten. De hartelijkheid van de mensen was er ook om u tegen te zeggen. Bovekerke, ondanks het feit dat ze deel uit maakt van Koekelare, is altijd een beetje onafhankelijk gebleven. Ik heb er waarlijk genoten van een prachtige dag. Het was echter ook zeer goed weer... We mogen van de afgelopen zomer zeker niet klagen. De sfeer zat dan ook zeer goed.

Je ziet dat de mensen achter Brassband Cecilia hun instrument met tederheid en liefde behandelen en zo ook muzikale wonderen kunnen verrichten. Het is werkelijk in harmonie samen spelen. En je kan er van op aan dat de brassband weer tal van vrijdagavonden heeft moeten repeteren om opnieuw dit hoog niveau te halen. We genoten er tevens van de barbecue en dit in het gezelschap van burgemeester Patrick Lansens, Marleen Allemeersch en dochter Niki Lansens. Verder hebben we ook met Marc Decru tijdens het eten van gedachten gewisseld. Het werd een toffe voor -en namiddag. We hebben er inderdaad genoten van de sfeer...

Op muzikale feesten als deze voel ik mij soms de gelukkigste persoon op de wereld. Het is immers zo mooi om het muzikale talent van zoveel positieve krachten te kunnen aanschouwen. Mensen die ervoor gaan om live muziek te brengen en dit via een live brassband. Wat is er mooier, wat is er schoner, wat is er echter dan dit te kunnen meemaken. Op zo'n momenten raak ik vervuld van het menselijke talent en het feit dat iedereen elkaar aanvult... We mogen onze wereld dankbaar zijn dat we dit allemaal hier kunnen meemaken. Het zijn stuk voor stuk allemaal lokale sterren die niet enkel de hemel doen schitteren, maar ons op aarde laten meegenieten van doorgedreven muzikaal talent... Het mag zeker gezegd zijn. Het vergt voor heel wat van deze mensen heel wat discipline en doorzettingsvermogen om hun instrument de juiste tonen te laten voortbrengen en dit duidelijk voor het oor van iedereen.

Tekst en foto's: Andy Vermaut

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.