Je was erbij > Overzicht

Ellen Rabaut behaalt zilver op het internationaal gymnova tornooi - Vlamertinge - 19/04/2009

De meisjes van de Vlamertingse turnkring namen deel aan het hoogstaand internationaal gymnovatornooi te Nederland. Vroeg in de morgen vertrok de club met een goedgevulde supportersbus de grens over. De meisjes uit het C niveau mochten de wedstrijd openen. Emma D'Hondt eindigde op een 9° plaats, Eshter Bucquoye werd 10° en Emma Es 11°. Bij de juniors eindigde Ellen Vermeersch op een achtste plaats. Opmerkelijk was wel de prestatie van Ellen aan de sprong. Zij turnde voor het eerste een gehoekte tsukahara en werd hiervoor door de jury beloond met een eerste plaats!

Bij de seniors turnde Kaat Feys de pannen van het dak. In een zwaar bezet deelnemersveld eindigde Kaat op 9° plaats en een 2° plaats op de sprong. De avondwedstrijd was voor de A topsportgymnasten. Eva Naessens was ietwat te jong voor deze wedstrijd maar gezien de capaciteiten van Eva besloot de club om haar bij de 12 jarigen topsportcategorie te laten inschrijven. De kleine spring in t veld turnde een mooie wedstrijd en eindigde op een vijfde plaats.

Bij de topsportcategorie plus 12 jaar werd het een super spannende en hoogstaande wedstrijd. De supporters werden dan ook getrakteerd op een spektakel van dubbele salto's, adembenemende balkoefeningen en swingende barreoefeningen. Ellen Rabaut moest aan de barre duidelijk de duimen leggen voor de Nederlandse toppers. Aan grond waren alle meisjes aan elkaar gewaagd maar aan balk toonde Ellen zich de primus en op sprong eindigde ze tweede. All round mocht Ellen dan ook het schavotje op voor de zilveren plak. Leuk voor de gymnasten was de aanwezigheid van de Nederlandse toppers Loes Linders en Jeffrey Wammes die onlangs nog op de Europese kampioenschappen een all round en 2 individuele finales mocht turnen.

Vlamertingse gymnasten op de foto met Jeffrey Wammes (Nederlandse EK finalist en meermalig world cup kampioen)

Podiumfoto zilver voor Ellen Rabaut

Dank aan Dirk Naessens, Turnkring Vlamertinge, voor de info en foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.