Je was erbij > Overzicht

Koninklijke Ieperse Turnkring presteert goed op eigen internationaal tornooi - Ieper - 19/04/2009

"Lucien Mus Cup 2009"

IEPER - KIT heeft op de tweede Lucien Mus Cup twee van vier ploegencompetities gewonnen. Zowel de meisjesploeg +12 jaar en de jongensploeg -12 jaar wonnen. KIT behaalde tevens zilver met de meisjesploeg -12 jaar. Individueel waren ook enkele medailles weggelegd voor de Ieperse gymnasten.

Met de viering van de 110e verjaardag van de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw in 2007 organiseerde zij voor het eerst de Lucien Mus Cup, een internationaal jeugdtornooi voor gymnasten uit bevriende turnclubs. Wegens het succes ervan werd beslist dit evenement iedere twee jaar te organiseren. Zaterdag 18 april vond de tweede editie plaats met deelname uit België, Frankrijk en Groot-Brittannië. Daarbij werd er ook op hoog niveau geturnd door het nationale beloften team ven Engeland en een West-Vlaamse selectie.

Meisjes

Bij de min 12-jarigen namen twee ploegen van KIT het op tegen de meisjesteams van Hillingdon School of Gymnastics en het team van de Rushmoor Gymnastics Academy, beiden uit Groot-Brittannië. Hillingdon won de competitie met nipte voorsprong op de eerste ploeg van KIT. Rushmoor behaalde de derde plaats en de tweede ploeg van KIT nam vrede met de vierde plaats.

In het individuele klassement was het goud weggelegd voor HINZE Rosheen van Hillingdon. Het zilver werd behaald door KIT-turnster DEWANCKER Robin voor de neus van MITCHELL Bethan uit Rushmoor. Ook bij de meisjes plus 12 jaar nam KIT deel met twee ploegen en moest partij geven aan de ploegen van Hillingdon School of Gymnastics (2 ploegen) uit Groot-Brittannië, de Kuurnse Turnkring uit België en l'Hirsonnaise uit Frankrijk. KIT1 won de wedstrijd voor Hillingdon (2) en Kuurne (3). De tweede ploeg van KIT werd verdienstelijk vierde.

Individueel was het goud voor BOUTEN Janne van KIT. Zij haalde het met ruime voorsprong op de Britse NEWELL Charlotte. De derde plaats werd behaald door ORTIBUS Nieke van de Kuurnse Turnkring.

Jongens

Bij de jongens min twaalf jaar namen twee ploegen van KIT het op tegen het jongensteam van Hillingdon School of Gymnastics uit Groot-Brittannië. De eerste ploeg van de Koninklijke Ieperse Turnkring won de wedstrijd. Zilver was er voor de turners uit Groot-Brittannië en brons voor de tweede ploeg van KIT.

In het individuele klassement werd MERVEILLIE Thybo mooi eerste en behaalde ploeggenoot DENYS Mike de zilveren medaille voor de Brit CONSTANTINE Anton. De KIT-jongens ouder dan twaalf moesten het opnemen tegen twee teams van Hirson uit Frankrijk. KIT werd verdienstelijk derde. Individueel ging het goud naar de Fransman BRANQUART Emilien en het zilver naar zijn ploeggenoot BIENFAIT Lenny. De bronzen medaille was voor Ieperling VANACKER Wannes.

Engeland - West-Vlaanderen

Op vraag van de Engelse Turnfederatie werd een wedstrijd georganiseerd tussen een Engels beloftenteam en een West-Vlaamse selectie, met daarbij KIT-turnster Axelle Vinckier. Uiteindelijk werd dit West-Vlaams beloftenteam vervangen door de A-selectie van Vaste Vuist Lauwe gezien het West-Vlaamse beloftenteam met te veel gekwetsten moest afrekenen. De Engelse ploeg won het ploegenklassement en legde tevens beslag op de eerste drie plaatsen in het individuele klassement. MIDDLETON Amy behaalde het goud voor WICKHAM Danielle en BATES Antonia. De selectie van Lauwe bestond uit volgende gymnasten: MALFAIT Iris, DECAESTEKER Tatjana, LAFAUT Vinciane, DEZWARTE Shana en VERBEKE Lize.


Verbroedering

Na de wedstrijd was er een verbroedering tussen de verschillende clubs bij een gezellig samenzijn. Geschenkjes werden uitgewisseld en de beloften uitgesproken om terug aanwezig te zijn op de derde editie in 2011.

Info en foto's: Luc Mus, KIT Ieper

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.