Je was erbij > Overzicht

Eikhoekkermis - Vleteren - 27&28/09/2008

Dit jaar vonden in het weekend van 27 en 28 september opnieuw tweedaagse kermisactiviteiten plaats in de ruime tent op de Eikhoek.

Op zaterdag 27 september vond de eerste editie van de seniorennamiddag plaats. Voor een zeer democratische toegangsprijs konden de senioren genieten van een optreden van Paul SEVERS en zijn danseressen. Reeds vanaf 13u30 liep de tent moeiteloos vol. Het streefgetal van 700 aanwezigen werd moeiteloos overtroffen.

Stipt om 14u werd Paul SEVERS aangekondigd. Op het podium konden Paul SEVERS en zijn danseressen met perfecte technische geluidsversterking moeiteloos het publiek inpalmen. Toen hij zijn grootste klassieker door de luidsprekers liet weergalmen, daalde onmiddellijk een zweem van verliefdheid neer over de aanwezige senioren.

Ook wist de echtgenote van Paul SEVERS, Paulette (het perfecte koppel !) het publiek te charmeren met haar zangtalent. In het duet met haar echtgenoot Paul bracht zij een innemende versie van de franse klassieker "Tu t'en vas" van Alain BARRIERE.

De mensen van de crew lieten ook hun enthousiasme blijken en meermaals gingen de armen van het publiek moeiteloos de hoogte in om hun appreciatie te laten blijken. De vestimentaire wissels van de danseressen waren numeriek om het optreden wat extra aan te kleden. Presentator van het Eikhoekkermiscomité, Pascal BREEMEERSCH, uitte na afloop zijn lof en toonde zich een tevreden man.

Na het optreden nam Paul SEVERS nog ruimschoots de tijd om zijn fans te begroeten en handtekeningen uit te delen.

Zoals aangekondigd kwamen om 16u de koffie met koekenbrood op tafel waarvan de senioren volmondig konden genieten en waarmee de eerste kermisdag dan ook succesvol afgesloten werd.

Zondag 28 september was er naar traditie een luisterconcert en werden er warme beenhesp met groentebuffet en frietjes gedegusteerd.

En nu, na deze voltreffer, op naar Eikhoekkermis editie 2009.

Tekst en foto's : Ivan Pareyn

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.