Je was erbij > Overzicht

El Fuerte Kids behaalt eerste prijs op provinciaal kampioenschap - Koksijde - 21/09/2008

In 2005 werd El Fuerte Kids opgericht als oplossing voor het toenemende aantal kinderen en jongeren die zich wilden aansluiten bij de Koksijdse Drumband El Fuerte. El Fuerte Kids werd de leerschool voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 15 jaar wat op zich al uniek is in Vlaanderen. Met een 30-tal kids namen ze zondag 21 september deel aan het provinciaal tornooi te Otegem en met succes! Ze behaalden maar liefst 83% en hiermee ook een eerste prijs in de 1ste afdeling.

Urenlang hebben de leden van de drumband gerepeteerd om op 21 september te kunnen tonen wat ze waard zijn. Ze gingen samen op weekend met hun lesgevers An Ghysel en Bruno Vandicke en kregen lessen van externe lesgever Gwenn Demeester. Al hun inspanningen werden beloond met de ongeziene 83% die ze behaalden. Daarbovenop behaalde tamboer-majoor Ruben Deprez, slechts 13 jaar, een schitterende score van 82%.

Het tornooi werd georganiseerd door Vlamo West-Vlaanderen en stond open voor alle drumbands uit West-Vlaanderen. Voor de slagwerkers van El Fuerte Kids was het een unieke ervaring om voor een publiek van kenners en een professionele jury te spelen. Ze brachten het nummer Sensu al marcherend en Sambal Oelek al stilstaand. Zowel op vlak van marching als op muzikaal vlak presteerden de jonge muzikanten erg hoog en kregen ze lovende commentaar van de jury.

Een bedanking aan alle lesgevers en ouders staat hier niet mis want dankzij hen kon El Fuerte Kids deelnemen. Eveneens een dankuwel aan hun sponsors, hoofdsponsor Amaretti en de gemeente Koksijde voor hun steun. Omwille van hun eerste prijs kan El Fuerte Kids nu deelnemen aan het Nationaal Tornooi op 19 oktober te Wevelgem. Daar zullen ze het opnemen tegen drumbands uit gans Vlaanderen.

Wie interesse heeft in onze drumband is welkom op zaterdag 27 september om 16u30 in onze lokalen Ten Bogaerde (baan Koksijde-Veurne). Meer info: www.elfuertekids.be of contacteer An Ghysel via an.ghysel@gmail.com of 0499/10.93.42.

Tekst en foto's : An Ghysel

Toegevoegd op 23/09/2008 (Info: Jurrie Delporte):

Ook de anciens van El Fuerte hebben deelgenomen in hogere afdeling “Uitmuntendheid”. Zij wonnen terug de provinciale kampioenstitel met 88% in hun afdeling.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.