Je was erbij > Overzicht

Adamo en plein forme - Koekelare- 08/09/2008

Een nokvolle feesttent is het resultaat van de laatste nazomerfestivaldag van Koekelare Leeft op maandagavond 8 september Adamo, mede mogelijk gemaakt dankzij Frank Delancker en Karien De Muynck. Deze uitbaters van de Koekelaarse Delhaize hebben alles op alles gezet om als beschermheren dit evenement mogelijk te maken. Eventjes was er immers sprake van, jep..., dat het evenement niet meer door zou gaan. Mag niet en kan niet! Foei! Weg slechte geesten... Dankzij Frank en Karien die goed in Koekelare Leeft hebben geïnvesteerd, is de maandagavond dan toch doorgegaan. En ja, ja... Met ADAMO... ADAMO in Koekelare. Eigenlijk is dat bijna ongelofelijk! En toch... De feesttent werd omgetoverd tot een cultuurtent, met ook extra plaats voor de VIPS. Want ja, ja, zonder sponsors geen Koekelare nazomerfestival, zonder sponsors geen zondagavond, zonder sponsors geen Koekelare Leeft. Ik kan het niet genoeg herhalen! Zonder Frank Delancker en Karien De Muynck geen maandagavondprogramma, geen Adamo... De waarheid mag eens gezegd worden. Onvergetelijk was het... Ik ben zelf zeer diep onder de indruk van deze avond en heb dan ook een nooit eindigende fotosessie gemaakt... Nooit eindigend voor iets wat altijd in ons geheugen gegrift zal blijven staan... Hou je schrap bij de vele magische momenten! Als je er niet bij was, dan was je er toch bij, als je deze foto's ziet! Ik heb ze proberen zoveel mogelijk vast te leggen. Je moet er de nummers van Adamo maar bij denken... Ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Tranen vullen mijn bloed, omdat dit evenement voorbij is... Waarom toch? Waarom?

Er waren zoveel sterren aanwezig op deze avond. Zij hebben van deze happening een meerwaarde gemaakt door hun lijfelijke aanwezigheid, hun lichaam als bewijs... Hun verschijning als teken aan de wand dat dit evenement moet blijven bestaan. Woeh, haa... De affiche van Koekelare Leeft was bijzonder interessant. (Zekersten) Maar de grote topper die moest toch vanavond komen! En dit na al populaire groepen die al de revue zijn gepasseerd... Ambiance is er zeker geweest, maar de ongekroonde koning van het volk "Adamo" moest er nog zijn opwachting maken... Als hij zal verschijnen, gaat er een rilling door de zaal. Adamo is daar. Adamo, zie je de mensen denken. Adamo, het kan niet waar zijn...Adamo! Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw! Adamo, me ziele... Ik zag mensen wenen van ontroering... Ze houden hun adem in voor Adamo...

Niemand minder dan Walter Capiau had de eer om Adamo aan te kondigen. Walter Capiau, de man van hoger, lager, de man van het rad van het fortuin, kwam er eerst nog een grapje vertellen om het publiek wat te ontdooien. Maar het kon allemaal niet snel genoeg gaan... De mensen wachten vol spanning op de warme stem van Adamo... En ja... Ik ga het zeggen Walter. De bekende zanger Adamo. Na de D van Desiré ben ik het echt wel zeker. De zanger Adamo. Hij is er echt! Hij staat er echt als een rots in de branding, als een wilde kastanjeboom waarvan de wortels woest door gewapend beton dringen... Een gouden stem die je doet ontdooien... Het ijsblokje in mijn hart is beginnen koken. Zo indringend en intrigerend... Door hem en met hem zijn wij ons verbonden gaan voelen. Love and be loved, maar dan afgewisseldin het Frans, Italiaans en Nederlands... Quand même tres chic!

Geen basketschoenen maar mocassins... Geen namaakpudding, maar echte pudding... Geen computerletters, maar sierletters... Er bestaan geen woorden genoeg voor mij om echt uit te drukken wat ik voel. Ik ben zo dankbaar voor dit gevoel. Er is ook zo iets als een ongeschreven taal. Er is de lichaamstaal, de gesticulaties, de bewegingen, de gelaatsuitdrukkingen.. ça fait vivre.. Het is anders dan de vele popdeuntjes: "I kissed a girl and I liked it"... Het is minder plat, meer overwogen en doordacht en groots. Het is verpakt in het papier van de grootmeester. Mo vent, ik ben zo content na deze avond...

Koekelare boert goed. Bij de heraanleg van de Noordomstraat kozen ze destijds voor internationale poëzie... Nu kiezen ze in het Europa zonder grenzen ook voor internationale sterren. Als statement kan dat toch tellen. Rijmt opnieuw zo lekker. Als mensen niet in elkaars dromen geloven, kan niks gerealiseerd worden. Dat hebben ze bij de vzw Koekelare Leeft gedaan. Met positivisme kan je enorme resultaten boeken. Wijze mensen realiseren dromen.

Kijk ook eens naar de belichting... Uniek om te zien. Gontrand Boucquez met zijn firma Prosound en Light heeft er opnieuw heel prachtig werk geleverd. De grandeur is in onze eigen streek aanwezig met Koekelare Leeft. Zwervende mensen die elkaar hebben gevonden. Mensen die er graag eens uit vliegen, maar elkaar hebben gestimuleerd. Flashy als ze zijn... Maar het is meer dan dat natuurlijk. Voor dit evenement heeft iedereen vooral hard gewerkt en dit een jaar aan een stuk.

Klik hier voor deel II.

Info en foto's: Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.