Je was erbij > Overzicht

Koekelare Leeft: Freddy Breck & The Three Degrees - 08/09/2008

De feesttent achter het gemeentehuis was zondagavond opnieuw volledig gevuld. Je gelooft me of je gelooft me niet. Maar ik was opnieuw ontroerd door het vele volk die naar Koekelare kermis was afgezakt. 2200 mensen... En dit is waarschijnlijk nog een lage schatting. Vele mensen hebben enkele maanden bij de lokale handelaars gespaard om aan een kaart te raken. Freddy Breck heeft alles op alles gezet om er het beste van te maken... De tand des tijds heeft hem nog redelijk heel gelaten!

Mooi is het om te zien dat Freddy Breck bij het grote publiek zo geliefd blijft. Mooi is het ook dat de vzw Koekelare Leeft er deze keer alles aan gedaan heeft om iedereen een stoel te geven. Veel mensen glimlachten en genoten van de zoete melodieën. Oude nummers werden met nieuwe nummers gebracht en dit in een volledige live performance. Vele kristalletjes blonken er in de ogen van de vele bezoekers. De harten van de mensen zongen mee zoals het zachte licht van de maan. Laten we zeker doorgaan met een dergelijk evenement in Koekelare.

Schepen Dirk Ampoorter van feestelijkheden vierde in de feesttent zijn 25 jarig huwelijk met Anne-Marie Spriet. Dat was toch voor hem een prettige meerwaarde om zo'n groot feest mee te maken. Ik denk dat ze de zondagavond niet snel zijn gaan slapen... Net zoals zo veel mensen in Koekelare die de laatste tijd wel wat slaap te kort komen. Het is echter de moeite waard om dit spektakel mee te maken. Ik zou het ook voor geen geld ter wereld kunnen missen.

De mensen die afwezig waren, hoeven niet met excuses te komen. Ze hebben dit alles gemist. Het is nochtans een ervaring die ons met elkaar verbindt en ons zo samen sterker maakt. Als ik later, wanneer ik oud word naar deze avond zal terugkijken, zal ik blij zij, maar dit ook wel missen. Stel je voor dat je nu geen mensen hebt die nog voor onze gemeenschap willen werken... Ik zal deze mensen missen en de kostbare herinneringen koesteren. We moeten er zolang als mogelijk van genieten. Ik zal dan terugdenken aan deze gelukkige tijden.

Jeffrey Verbeke was opnieuw van de partij om de artiesten met een supermooie en vernieuwde limousine te vervoeren en te ontroeren. Enfin. Artiesten zijn dan ook al veel gewoon. We konden toch ook eens een kijkje nemen binnenin. De koude champagne stond er al klaar. Jeffrey doet elk jaar deze inspanning voor Koekelare Leeft en stelt elk jaar zijn limousine ter beschikking. Een mooie geste!

Het nazomerfestival van Koekelare is met zijn 8ste editie nu al geslaagd te noemen. Het werd alweer wat laat, want toen ik naar huis ging zag ik half verlaten straten. De merendeel van de mensen, moeten net zoals ikzelf, weer werken gaan. Het doet vreemd aan als je 's avond zo lang in een volle tent met mensen hebt gezeten en dan plots legen straten ziet. Iedereen moet immers naar huis op deze halfzachte septembernacht. Ik zit voor mijn laptop en val reeds half in slaap... Gekruld, maar blij laat ik de film van deze avond nog eens afspelen...Dat is de tijd die ik nodig heb om de fijne tijd te verwerken, maar ook de honderden visies en nieuwe ontmoetingen. Toch voel ik me nu echt wel vermoeid... De grootsheid die ik opnieuw heb gezien, blijft mij weliswaar fascineren... Ik moet geeuwen en begin al opnieuw een beetje te dromen van de vele overweldigende stralende mensen... Alles beschouwd is het de moeite waard geweest om dit feest mee te maken en na zonsondergang nog zolang te genieten, terwijl mijn bedje zich wellicht wel heel eenzaam voelt. Veel slapen was er dit weekend niet bij. Nu ga ik slapen in volle overtuiging. Ik doe mijn ogen toe en ben echt gelukkig! Dit was leven in september 2008!

Info en foto's: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.