Je was erbij > Overzicht

Koekelare Leeft: Les Truttes - 06/09/2008

2000, ja u leest het goed, maar liefst 2000 mensen kwamen afgezakt naar de Koekelaarse feesttent om dit fenomenaal optreden van Les Truttes mee te maken. Een covergroep die de tent volledig op zijn kop heeft gezet en heeft laten exploderen. Dit is het grootste muzikaal evenement ooit in Koekelare. De vzw Koekelare Leeft heeft hiermee vandaag geschiedenis geschreven. Het zal weergalmen in de straten van Koekelare, maar ook ver daar buiten. Vandaag hebben we de hemel op aarde meegemaakt. Het mag gezegd zijn... De ambiance die Les Truttes wist te brengen is niet meer te overtroeven... Hiermee heeft de VZW Koekelare Leeft massa's harten veroverd. Ongelofelijk, maar mogelijk in Koekelare.

De wereld was met ons. Ons hart is verkocht, de mensen straalden als bloeiende bloemen. Onze wereld was in beweging. De handen in de lucht. Ambiance, sfeer en fun. Blikken van tevredenheid, ongelofelijk dat we dit allen samen kunnen meemaken. De technologische revolutie brengt ons allemaal dichter bij elkaar. Koekelare leeft. Koekelare is het dorp waar we op momenten als deze ons hart aan verliezen.

Weet je dat ik jullie iets wil verklappen... Het doet me echt deugd als ik mensen in vreugde zie feestvieren en het kan meemaken dat mensen zich eens echt kunnen laten gaan. Dit is een mensenliefde die ik voel als ik deze mooie momenten kan vastleggen en bewaren. Al die positieve energie. Dat is waarlijk een schat die ik zo meen te bezitten. Ook al ken ik geen rijkdom... Dit is voor mij echte rijkdom.

Het vuur van de mensen in de tent. Deze mensen die samen ons dorp grootmaken. Dit vuur is het uitvoeren van een bezetenheid. De afwezigen hadden uiteraard ongelijk. We stonden daar in de feesttent met wat gerstenat. Onze harten zijn met geluk gevuld... Dit mag eigenlijk nooit eindigen. We staan machteloos tegen de tijd die voorbijsnelt. Maar we hebben diep genoten van elk moment zonder overcapaciteit... We hebben ook zoveel schoonheid geflitst en vastgelegd, zowel intern als extern.

Als ik ooit zal teruggraven in de tijd, dan zal ik merken dat ik elke dag heb gewonnen. Ik zal merken dat de handelingen die we doen of gedaan hebben, van nut zijn. Ik zal zeggen dat ik weet dat het niets kost om anderen gelukkig te maken. Enkel wat tijd en energie. Je moet je zo opstellen dat je je energie nuttig gebruikt. We verlichten ons hart en zijn eigenlijk verdrietig omdat er nu tranen door onze aderen vloeien. En waarom? Omdat we het levendige moment van diepzalig geluk wel hebben beleefd, maar niet kunnen blijven vatten. De dag is dan wel goed besteed... Maar je mist de warmte van de zon die je hebt gevoeld... The heat van het momentum.

Net als vorig jaar hebben Les Truttes de tent op stelten gezet. Ze hebben hun naam opnieuw alle eer aan gedaan. Les Truttes die zijn echt wel beregoed. Hoe het komt... Dat weten enkel zij. Een ding mogen we zeggen... Deze mensen doen meer dan zingen, ze verkopen een show en gebruiken daarvoor alles wat ze in hun mogelijkheid hebben. Ze brengen spektakel en actie... Jong, snel en krachtig en soms wat harder als het moet. Dit jaar was rood hun kleur. Ze halen er alles uit wat er in zijn... Ze zijn waarlijk: de max.

De laatste foto's van een volle avond die ik niet meer zal vergeten. Het zijn niet de laatste van het nazomerfestival. Nog twee dagen kunnen we al onze emoties laten gaan. Er is voorlopig geen einde aan en ik wil er zelfs nog niet aan denken. Toegewijd aan het moment van vandaag en dit kunnen vastleggen, is de grote eer die ik heb. WWW.WESTHOEK.BE was er uiteraard bij.


Info en foto's: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.