Je was erbij > Overzicht

Koekelare Leeft: receptie + party - Deel II- Koekelare - 05/09/2008

Klik hier voor deel I van het verslag en de foto's.

Uiteraard was www.westhoek.be er bij voor the party en vermengde zich in het publiek om hier en daar wat toffe kiekjes te nemen. Terwijl het buiten hevig waaide, dansten the partyanimals hevig te keer, ze gingen weg en weer... Dat rijmt nog leuk ook. De ballade van de dansende mensen zal 's anderendaags wel zeker leiden tot stijve en stramme benen. Raisonnabele mensen lieten zich voluit gaan en konden eventjes hun zorgen van elke dag vergeten. Zeer veel mensen hadden nu toch wat extra ruimte om te dansen. Naar het schijnt... Dat heb ik mij toch laten wijsmaken, hebben de organisatoren van Koekelare Leeft, dezelfde grote feesttent als het Dranouter-festival. Dit is het summum, zoals de chanterelle, de hoogste snaar op een viool...

Op deze foto's zie je het al... Het is dan ook al later in de avond. Je bemerkt bij de mensen een enorme uitgelatenheid, een ambiance om U tegen te zeggen. Onverstoorbaar werd er gefeest. De foto's zijn daar het zonneklare bewijs van. Ondubbelzinnig is de feesttent hiervan het jaarlijkse decor. Ja,ja... Het is reeds 8 jaar lang dat Koekelare Leeft dit organiseert. Acht edities, wat een pracht... Iedereen die lacht, zo mooi en zo zacht... Opgesmukte mensen, vol vuur, in het heetst van de avond, die samen (zij het bewust, zij het onbewust) meewerken met één doel: de vorming van een prachtige feestende gemeenschap. De beats van de Krimson-symfonie doen ondertussen ons een hart een beetje vlugger slaan... John Eeckloo, de deejay van vorig jaar, keek er naar en zag dat het goed was!

In het jaar der wereld, in het jaar 2008 op den 5den september, een vrijdag genaamd, werd te Koekelare in de feesttent achter het gemeentehuis, behoorlijk gefuifd. Zie de mensen stralen. Hun gezichten spreken boekdelen. Mijn tentakels voelen dat dit spektakel echt wel groots is. Ons dorst naar leven is zeker gestild. De projectie in de feesttent was weer vakkundig ontworpen door Dries Rondelez die hieraan enorm veel werk heeft besteed en alle sponsors en beschermheren werden zo geplezierd. Het ziet er allemaal zeer professioneel uit.

Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Bij nacht zijn alle katjes grauw. Op een gegeven moment was de batterij van mijn fototoestel zo plat als wat... En helaas kon ik geen verdere foto's meer nemen... Misschien is dat nog best. Sven Ornelis wist als deejay de handen uit te mouwen te steken om met vlag en wimpel, deejay Pat Krimson onder de tafel te spelen. Ze waren elkaar toch wel waard. Ze hebben ons allebei goed bevoorraad. De beauty en de élégance die we er hebben gezien, deden ons eventje denken dat we in een schoonheidssalon aanwezig waren... Misschien ware het niet slecht mocht Koekelare Leeft, een missverkiezing organiseren... Miss Koekelare Leeft... Wie past het kroontje... Kijk maar eens naar de vele foto's.

Info en foto's: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.