Je was erbij > Overzicht

Koekelare Leeft: receptie + party - Koekelare - 05/09/2008

Op de eerste foto's zie je de mensen van het Rode Kruis. Ze waren al paraat toen Maxime in de namiddag optrad en ze verdienen eigenlijk een bloemetje. De vzw Koekelare Leeft heeft alles op alles gezet om van deze manifestatie een geslaagd spektakel te maken. De feesttent is niet alleen 17 meter langer. Er zijn ook tal van extra nooduitgangen. Ze hebben er alles aan gedaan om van deze feesten, een veilige manifestatie te maken. Helaas konden we er in de namiddag niet bij zijn, maar 's avonds genoten we van een prachtige en verzorgde receptie die alvast goed uit de verf kwam. Voor deze die er niet bij waren. Kijk naar de foto's... Je kan je ogen de kost geven als je de lekkere broodjes en kaas ziet liggen. In realis is het nog zoveel beter als je er eens kan van proeven... We hebben op de eerste feestavond van Koekelare kermis niet enkel gekeken, maar ook geproefd van een verrukkelijke avond met veel goedgestemde mensen. Mensen die van deze avond extra genoten hebben. We mogen het zeggen: de eerste feestavond van Koekelare kermis was een succes... Kijk en beslis zelf!

We mogen niet mokken, als we zien dat zoveel mensen uit Koekelare en omstreken nog een inspanning doen om dit evenement te ondersteunen. Zonder al deze sponsors kan een dergelijk evenement niet plaatsgrijpen. Zowel Stefaan Lauwyck voorzitter van de vzw Koekelare Leeft en schepen Dirk Ampoorter gaven er een speech. We hebben er op getoast en werden ondergedompeld in een sprankelende receptie. Het feestgehalte was kwalitatief en van een hoog niveau. Net als de mensen van de vzw Koekelare Leeft die opnieuw hun uiterste best hebben gedaan. We mogen ze gerust eens met naam noemen met name: Stefaan Lauwyck, Fiëlla Ouhama, Michel Goderis, Marc Willaert, Filip Wostyn, Christophe Desmet, Gilbert Dekeyser, Gontrand Boucqez en Dries Rondelez. Ze hebben opnieuw alles op alles gezet om een prachtige organisatie in elkaar te steken. Op het gemeentehuis van Koekelare zijn ze dan ook supertevreden: want wat zij realiseren, is een topevenement eerste klasse. Ze kunnen niet genoeg roem krijgen voor wat ze werkelijk waarmaken...

Geniaal is het juiste woord... De loftrompet spelen we dan ook graag. In Koekelare... Ja, daar verzetten ze bergen als het moet en goochelen ze de mooiste kunstjes bij elkaar. Het is waarlijk prachtig om te zien. Hier is de receptie nog bezig in de supergrote feesttent, maar nadien start het vuurwerk. Koekelare Leeft. Ook al had het in de vooravond de hele tijd geregend... We hadden tijdens het vuurwerk geen handscherm tegen de regen nodig. Rediscovering every moment. Vele liefdevolle koppels keken naar het vuurwerk en naar elkaar zoals liefdevolle Turkse tortelduiven. Dit is onbetaalbaar. De markt was gevuld en ook de omgeving rond het gemeentehuis. De silhouetten werden verlicht... Ook burgemeester Patrick Lansens genoot zichtbaar van het spektakel. De burgervader was zeker zeer tevreden over de eerste, geslaagde feestavond.

In alle stilte werden tussen sommige mensen op een zeer humoristische manier vetes bijgelegd en uitgepraat. De feesttent speelde dan ook de rol van therapeutische praatbarak. Soms kan het fijn zijn als je mensen ziet die elkaar opnieuw de hand drukken en die op dat moment terug open bloeien. Excellent en onvergetelijk als je hiervan een stille getuige kan zijn. Als je dan een fijne lach opmerkt... Dan weet je het... Vriendschap is onverbrekelijk en onvergetelijk de moeite waard. Ook al is dit misschien een individueel verhaal, het maakte deel uit van het positieve universum. We kunnen in de wereld alles bereiken, als we ons maar openstellen.

Ook de responsible young drivers kwamen afgezakt naar Koekelare om er alcoholtesten af te nemen en mensen te stimuleren om niet te drinken achter het stuur. Ze zetten zich supergoed in om mensen hiervan bewust te maken. De politiediensten van de zone Polder hielden ondertussen een oogje in het zeil. Na het grote muzikale vuurwerk, kon het feest beginnen en werd de kermis officieel geopend. DJ Pat Krimson liet de feesttent achteraf ontploffen. De party van Koekelare leeft kon nu echt beginnen... De tijd voor echt amusement was aangebroken.

Vervolg van de foto's.

Info en foto's: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.