Je was erbij > Overzicht

WTC-ZONNEBEKE” VIERT ZIJN KAMPIOENEN 2008 - Zonnebeke - 25/10/2008

Zaterdagavond 25 oktober vond het jaarlijks kampioenenfeest plaats bij het cycling en mtb team “wtc-zonnebeke” (vzw).

Luc Blondeel, Schepen van Sport van de gemeente Zonnebeke loofde in zijn toespraak de prestaties van de 60 leden en de inzet van het 4 koppig dynamisch bestuur met als voorzitter Marc Cruyt, secretaris Daniel Vander Meiren en bestuursleden Frankie Vandermeiren en Yvan Devacht.

Van de 60 leden stonden er niet minder dan 6 mensen, ter ere van hun uitzonderlijke jaarprestatie, in de kijker. Voor het eerst sinds het bestaan van de club werd een vrouw tot Keizer gekroond. Carine Ameele werd op 46 jarige leeftijd de eerste Keizerin bij wtc-zonnebeke omwille van haar 3 titels op rij in het puntenkampioen. Naast de traditionele bloemen kreeg Carine voor haar verdiensten een mooie glazen trofee, een restaurant waardebon twv € 75.

Paul Callens werd de ultieme kilometerkampioen 2008. Paul versloeg alle eerder gereden records met 11.778 kilometer op de teller en dit in 153 cycloritten. Door zijn vele van huis wegzijn, werd het nummer van Ann Christy “Dag vreemde man” ten huize van Paul Callens grijs gedraaid, aldus zijn vrouw Nicole ….

Het vorige kilometerrecord dateerde van 2004 waar Marc Cappelle toen 11330 kilometer op de teller had bij het afsluiten van het seizoen. Paul ging naar huis met een mooie trofee en een etentje voor 2 personen.

De titel van Clubkampioen 2008 werd verdienstelijk behaald door voorzitter Marc Cruyt die als sterke winnaar de selectie fietsproef op rollen won. Marc won hiermee een weekend Ardennen voor 2 personen.

Daniel Vander Meiren reed alle officiële clubritten waaronder de Ronde van Vlaanderen en de Grinta Challenge in Doornik en werd hierdoor Puntenkampioen 2008.

Eddy Coudron uit Beselare werd gehuldigd voor zijn 15-jarig lidmaatschap bij de club en kreeg hiervoor een fles champagne, aangeboden door het bestuur van de club.

Tot slot promoot wtc-zonnebeke sinds een 3 tal jaar ook het mountainbiken. Om ook die leden die deze tak in het fietsen beoefenen te belonen is er het “Mountainbike Kampioenschap” Deze titel werd voor het 2e jaar op rij behaald door Yvan Devacht. Yvan werd eveneens dit jaar bekroond door de Belgische Bond voor Rijwieltoerisme tot “Super Laureaat 2008” omdat hij als een van de weinigen in Vlaanderen alle mountainbike winterritten in het seizoen 2007-2008 gereden heeft. Yvan won met zijn prestatie een etentje voor 2 personen.

Vlnr. Daniel Vander Meiren, Paul Callens, Yvan Devacht, Carine Ameele, Marc Cruyt en schepen van sport Luc Blondeel.

Meer informatie over wtc-zonnebeke en zijn activiteiten kan men vinden op de website www.wtc-zonnebeke.be of via mail, info@wtc-zonnebeke.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.