Je was erbij > Overzicht

Engelse kansarmoeden te gast in Poperinge - 20-25/10/2008

Oktober 2008 de maand van het vallen van het blad, de maand van de financiële aardbevingen en manoeuvres.. maar ook dat. Een 15 tal kansarmen uit Groot Brittanië steken de plas over met bijgaande 'troubles' en nestelen zich voor een week in Talbot House. Enkele prominente van de het Poperings gedeelte van 'the experience'.Met de nodige rampscenario's materieel gesymboliseerd door de stalen "escapes" van de toch wel unieke architectonische accommodaties van The House.

Peace and solidarity items waar the club in al zijn veerkracht toch wel wat van af weet. Ze werden dan ook uitgekozen voor dit unieke project.


Diksmuide en stad Ieper geven gratis gidsbeurten. Zij komen later aan de beurt. Poperinge is én de slaapstad én winkelstad. Via Onzen Heertje werd voor de groep een depotbezoek gepland en een kennismaking met Lyssenthoek Cimetry. ,

De aandacht werd gaande gehouden, klein en groot keken gespannen toe. Church of England of no religion het deed er niet toe. Of ze nog iets wilden weten.. De vreemde wens om met zo'n grote kloosterpaternoster te worden gefotografeerd - kwestie van er thuis toch wat te kunnen tonen. Dat konden we toch niet weigeren. Zodoende….

Op het kerkhof werd de gevoelige snaar betokkeld. Engelse Kansarmen - een specifiek publiek - die zoeken naar familieleden die op het Europese vasteland sneuvelden… Ook de vlotte gids slikte even als hij rapporteerde hoe uniek de belevenis was.

Heel wat details waar we zelf niet op denken worden zonder moeite opgemerkt… Tot de koe in de weide was aanleiding om vragen te stellen. Kansarmen uit Londen stad... moeten in Poperinge terecht komen voor ze een echte koe zien. 'Koe-de-theatre'.

En dan afronden Pasar (het vroegere Vakantiegenoegens), WVA, Onzen Heertje erfgoedvereniging vzw de initiatiefnemers voor wat zich in Poperinge afspeelde samen met de gelukkigen, groot en klein ronden op de 21 10 2008 af in "het mysterie". Daar kon,den ze even een voor hen niet alledaagse pub - met volksspelen - bezoeken.

Dank aan Henri Vandenberghe voor de info en foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.