Je was erbij > Overzicht

Eerstesteenlegging voor exclusief immoproject Storms' Harbour - Nieuwpoort - 12/10/2008

Nieuwpoort-Jachthaven is in volle beweging. Centraal in dat gegeven staat het grootschalige vastgoedproject Storms’ Harbour dat met 169 appartementen en 12 winkels een exclusieve woonzone wordt op enkele meters van de kade. En aan het succes van Storms’ Harbour te meten, is wonen in Nieuwpoort-Jachthaven erg gegeerd. Vandaag legt burgemeester Roland Crabbe officieel de eerste steen van het unieke project in New England-stijl.

Om de band tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad aan te halen, werd gestart met het bouwen van een exclusieve woonzone aan de Oude Jachthaven: Storms’ Harbour. Deze luxueuze urbanisatie wordt er ingeplant als rustpunt op de nieuw aangelegde wandel- en fietspromenade die de dijk verbindt met Nieuwpoort-Stad.

Storms’ Harbour is opgevat als havendorp. De woonzone omvat twee delen: Waterfront met 6 residenties (94 appartementen, 216 garages, 12 winkels) vlak aan de oude jachthaven en Harbourview met 4 residenties (75 appartementen, 84 garages) aan de Albert I-laan met zicht op het maritime park en de jachthaven. Het project is getekend in een frisse New Englandstijl en past met zijn laagbouw en maritieme accenten perfect binnen de setting van Nieuwpoort-Jachthaven.

Aannemer–promotor Dirk Van Tornhaut: “Storms’ Harbour zit volledig op schema. De commercialisering van de eerste fase van Waterfront, goed voor ruim 30 appartementen, was een ongelooflijk succes. De eerste appartementen zullen in 2010 opgeleverd worden. Intussen draait de tweede fase op volle toeren en zijn we ook gestart met de verkoop van de kleinere, meer residentiële gebouwen richting havengeul en maritiem park. Alle winkelpanden werden verkocht en vandaag start ook de verhuur van de winkels. Het enthousiasme van de mensen is leuk, je voelt dat Nieuwpoort aan het veranderen is: van een gewone badplaats naar een exclusieve en trendy speler aan de westkust.”

Eerstesteenlegging door R. Crabbe, burgemeester van Nieuwpoort en Malvina Storms, eigenaar Storms' Fashion

Overzicht werf fase 1 & 2 Waterfront/Storms' Harbour

V.l.n.r.: Geert Vanderbruggen, Karel Vlaemynck, Malvina Storms, burgemeester R. Crabbe, Dirk Van Tornhout, Vincent TitecaVanderbruggen Architectenbureau tekende het project Storms’ Harbour uit in unieke New England-stijl.

VOOR MEER INFO:

Immo Storms’ Harbour - Murcy Vanacker
Robert Orlent Promenade 9 - B-8620 Nieuwpoort
Gsm +32 498 17 23 65 - murcy@stormsharbour.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.