Je was erbij > Overzicht

Grootste barbecue ter wereld - Koekelare - 20/05/2008

Dinsdag 20 mei 2008 was voor traiteur Matthias waarlijk een hoogdag. Hij stelde dan officieel zijn King of BBQ voor. Iets wat we eerder al in primeur op www.westhoek.be hebben gebracht. De zomer is in aantocht , het BBQ gevoel begint voor iedereen te kriebelen. We waren er uiteraad met www.westhoek.be opnieuw bij. Met trots stelde de voormalige Koekelarenaar Kurt Dekoninck dan ook zijn nieuwe BBQ voor. Uniek , en tevens de grootste BBQ van Belgie met een afmeting van 6 meter , 1500 kg puur staal en inox , 2,2 meter hoog. Een combinatie van 4 verschillende types : Oklahoma BBQ op hout , roken , wokgrill , bakplaat en klassieke houtskoolgrill. All in one , speciaal op maat gemaakt. Dit toestel geeft zo de mogelijkheid om grote groepen te bedienen, en vooral zijn nationale en
internationale BBQ tornooien tot een goed einde te brengen.

Technische fiche "The king off BBQ"

  • Lengte : 6 meter
  • Breedte : 1,60 meter
  • Gewicht : ± 1500 Kg
  • Hoogte : 2,20 meter
  • Voeding : hout - houtskool
  • Materie : voornamelijk puur staal & inox
  • Plaat dikte : 10 mm
  • Oklahoma gedeelte :
    • Indirecte BBQ
    • Warmtebron : puur hout (beuk/eik/fruitbomen)
    • Capaciteit : ± 120 Kg versneden vlees , verdeelt in 3 warmtezones
  • Rookruimte : bestaat uit 4 verdiepingen , te gebruiken voor het roken van vlees, vis, gevogelte en om je produkten warm te houden.
  • Inox bakplaat : te gebruiken als klassieke bakplaat of als opwarmer van bv sauzen e.d.
  • Directe grill BBQ :
    • Warmtebron : houtskool
    • Capaciteit : 4x 0,5 m x 0,5 m verstelbaar op 5 hoogtes.
  • Wok BBQ :
    • Warmtebron : houtskool
    • Capaciteit : 4 x 0,5 m x 4 wokpannen met inox deksel
  • Extra :
    • Zon en-of regen werende luifel van 2 x 3 m uitschuifbaar
    • Elektrische verlichting 4 x 60 W
    • Borden verwarm ruimte
    • Opslag ruimte , kasten voor divers materiaal
    • Bergruimte voor hout , houtskool , enz . van 1,5 m³

Wie is traiteur Matthias ?

Kurt Dekoninck is chef cook , catering service traiteur Matthias, Dish Designer and presentation Organisator BBQ & Outdoor cooking sessions, Provincieweg 12, 8470 Gistel, ++32 (0) 475 330 125, www.traiteurmatthias.be, traiteurmatthias@telenet.be

Hij is geboren te Torhout op 24/11/1969 en volgde hotelschool aan het S.H.T.I.O. te Oostende , studeerde af in '87, en liep stage in onder andere restaurant Cesar (* michelin) te Westende.Na jaren gewerkt te hebben bij o.a. Wagon Lits , Post hotel Wenduine en Sodexho, opende hij in 2000 samen met zijn vrouw Bianca een traiteurdienst te Oostende . In 2002 kwam er de traiteur - croissanterie bij en in 2003 verhuisde de traiteurdienst naar het nabije Gistel waar tevens een volledig BBQ Village gebouwd werd in de stijl van authentieke Oklahoma BBQ stellen. De passie voor deze BBQ stellen kwam er in 2002 mede door Felix Alen die hem deze toestellen leerde kennen. In samenwerking met BBQ master Daniel Goegebeur werd in 2004 het eerste BBQ team "de fielesoofen " gesticht waar Kurt alle culinaire inbreng voor zijn rekening nam en zo aan heel wat nationale en internationale tornooien deelnam. Heel wat vooraanstaande bedrijven geloven dan ook in zijn kunnen en voor hen verzorgde hij reeds verscheidene demo's.

Enkele van de evenementen die traiteur Matthias in 2006 en 2007 realiseerde:

- Het verzorgen van catering voor het Wereldkampioenschap veldrijden te Gits/Hooglede,28 januari
- Bedrijfsdemo's op de beurs "meat en frech" te kortrijk van 18 t.e.m. 21 maart.
- Demo op de open deur van Hotelschool "Ter Groene Poorte" in Brugge op 18 maart.
- Cursus grillen en wokken i.s.m. Yves Meersman te Gistel, Syntra west en privé.
- Deelname aan het Canadian open BBQ, Barrie , Ontario
- Demo voor het "kookatelier" op de jaarbeurs, Gent
- Deelname aan het wereld kampioenschap op uitnodiging "Jack Daniels" Tennessee USA
- Reportage dagen met tv-zender Focus-Wtv
- Catering aan boord van de "Zeearend" te Oostende voor opnames van "Neveneffecten" voor Canvas, Woestijnvis
- Bedrijfsfeesten voor diverse firma's
- Demo op de beurs "Anuga" in Keulen,(D) voor de bedrijven Peters farm en ESA
- Openingsreceptie Miljonairs beurs in de RAI Amsterdam (47.000 bezoekers)
- Benefiet verkoop voor kankerpraatgroep te Koekelare
- Eindejaar recepties voor o.a. Stad Oostende,Gistel
- Diverse BBQ demo's in het buitenland

Zoals u ziet , heeft traiteur Matthias zeker niet stilgezeten wat het BBQ gebeuren betreft. Zijn sponsors kwamen ook steeds in de kijker. Regionale en nationale pers schreven meer dan 30 artikels over zijn culinaire uitspattingen.Radio en tv media hebben er ook heel wat aandacht op gevestigd (Focus, Wtv, Vtm, Eén en zelfs www.westhoek.be).

De doelstellingen van traiteur Matthias voor dit jaar zijn dan ook niet gering.

Beginnende met.
- Beurs Tavola,in maart i.s.m. Unifine
- Zomercursus BBQ april 2008
- Deelname worldranking tornooi BBQ te Horn, Oostenrijk
- Deelname aan het wereld kampioenschap en Belgisch kampioenschap BBQ in Steenhuffel, België, September 2008
- Bedrijfsfeesten voor diverse firma's
- Demo op de beurs "SEAL" in Parijs,(F) voor de bedrijven Peters farm en Esa
- Deelname aan de "Jack Daniels cup" USA, oktober 2008
- Miljonairs beurs in Amsterdam
- Winter cursus BBQ met o.a. wild op de BBQ.
- Demo Nest "warmte aan zee",Oostende
- BBQ demo's in binnen en buitenland
- Enz.

Besprekingen om BBQ demo's te verzorgen zijn nog hangende met o.a. vestigingen van de Golfclub Amsterdam, Breydel en Ganda ham. De voormalige Koekelarenaar zet alles op alles om uit te blinken.

Kurt Dekoninck begon in 2004 met het team "De fielesoofen" aan een indrukwekkende reeks internationale toernooien

Palmares

2004 : Wereld kampioenschap Pirmassen (D) 25ste plaats
2004 : Belgisch Kampioenschap Vollezele :Belgisch kampioen categorie Rundvlees, Belgisch kampioen Dessert, Vicekampioen algemeen.
2005 : Wereld kampioenschap Balaton Vilagos (H) 12 de plaats
2006 : Wereld kampioenschap Wroclaw (P) 5 de plaats, Vice-wereld kampioen categorie varkensvlees
2006 : Belgisch kampioenschap Steenhuffel 4 de plaats, Belgisch kampioen categorie rundsvlees

Daarna scheidden hun wegen en ging Kurt onder eigen naam en met een nieuw team "Matthias" naar het Canadian open in Canada.

2007 : Open Canadian kampioenschap Barrie,Ontario (C) 10 de plaats algemeen, 1 ste plaats buitenlandse teams, 3 de plaats varkensvlees en 3 de plaats dessert.

Door het behalen van deze plaatsen in Canada wordt het team als eerste Belgische team in de geschiedenis van het BBQ gebeuren uitgenodigd voor een deelname aan de "Jack Daniels cup" Tennessee USA. In oktober 2007 en behaalden er een 55ste plaats op 168 teams. Pierre Hacha, bedrijfsleider van Auxilmat nv : werd opgericht in 1953 door de grootvader van één van de actuele bestuurders, Joseph Kelecom. Hij werd vroeg bijgestaan door diens schoonzoon Charles Hacha. In 1982 kwam Pierre Hacha in het bedrijf en was verantwoordelijk voor het nationaal en internationaal transport en de verkoop van houtskool en briketten. Ondertussen is Pierre Hacha die van jongsbeen gepassioneerd is door barbecueën , bekroond tot wereldkampioen barbecueën 2003 in Jamaïca.

Peter Hiel , zaakvoerder van restaurant 't Salmke in Bonheiden. Peter geniet reeds een jarenlange reputatie als tafelhouder van 't Salmke. Vanaf 2002 ontvangt Peter u in zijn stijlvol feest- en seminariecomplex de Salmhoeve. Peter werd in 2004 uitgeroepen tot beste mosselkok van België, en werd tevens wereldkampioen Barbecue Outdoor Cooking 2003 in Jamaïca. Steven Vanparys is een gerenommeerde traiteur uit Oostende , die voor het eerst in het BBQ milieu meedraait , en beslist een meerwaarde brengt aan dit team.

Met het Belgisch -en wereldkampioenschap op 14 september a.s in het vooruitzicht, hebben zij hun BBQ-harten bij elkaar gebracht en gaat traiteur Matthias er met zijn nieuw team van door om de Belgische driekleur fier te verdedigen. Hun vuurdoop zullen ze ondergaan op 7 en 8 juni '08 in "Horn" Oostenrijk waar ze voor het eerst samen zullen deelnemen aan het wereld-ranking BBQ kampioenschap.

Via onderstaande link kan je het filmpje bekijken van de nieuwe "King of BBQ". Dit was te zien op de websites van verschillende Vlaamse krantentitels. http://www.zoomin.tv/videoplayer/index.cfm?id=285034&mode=normal&quality=3&pid=ftvvla

Info en foto's: Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.