Je was erbij > Overzicht

Gertjan Claus wint Mecatrophy - 15/05/2008

Mecatrophy is een wedstrijd voor leerlingen van het 6de en 7de jaar metaal, verspaning. Met dit initiatief wil de sector het imago van het technisch onderwijs verbeteren en leerlingen uit het technisch onderwijs laten kennismaken met de technologische industrie. Dit schooljaar vond de wedstrijd voor de vierde keer plaats in Vlaanderen. Zo kregen deze studenten een unieke kans om hun vakmanschap te tonen aan toekomstige werkgevers. Het werkstuk situeert zich net als bij de vorige edities binnen het conventionele draaien-frezen.

Het thema waarrond gewerkt werd in 2008 is alternatieve energievormen. In de eerste ronde van 2008 werd een onderdeel van een tandwielkast van een windmolen gemaakt, in de finaleronde een onderdeel van de zonnewagen Umicar.
In een eerste ronde werden de 67 leerlingen uit 34 scholen uitgedaagd om in twee dagen een opgelegd stuk te maken in een competentiecentrum van VDAB

VDAB Ieper zorgde voor de technische ondersteuning van onze twee leerlingen Gertjan Claus en Jeroen Baes. De beste tien leerlingen (Gertjan op de 8ste plaats) gingen door naar de finale die plaats vond in bedrijven uit de technologische industrie van 14 tot 18 april 2008 : Gertjan Claus kon dit doen bij de firma Ropa (Geluveld). D

De winnaar is : Gertjan Claus (6MV VTI Ieper): Gertjan ging aan de haal met de hoofdprijs, een Ipod en wint bovendien voor zijn school een gereedschapskast van FACOM.

De uitreiking vond plaats op donderdag 15 mei 2008 om 13u30 in Complex Zebrastraat Gent.

Ook een grote pluim voor de leerkrachten, Luc Horré en Geert Anseeuw ,voor de ondersteuning en het voorbereidend werk. Deze overwinning bevestigt dat de leerlingen een heel degelijke opleiding krijgen in onze school. We bedanken de firma ROPA (Manuel Josson) voor hun professionele ondersteuning. We bedanken de VDAB Ieper voor hun medewerking bij de eerste ronde. En… we bedanken uiteraard Gertjan Claus voor z'n uitmuntende prestatie.

Info en foto: P. Vantomme

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.