Je was erbij > Overzicht

24ste autozoektocht door de Westhoek - Elverdinge - 25/05/2008

Te ELVERDINGE-IEPER
VAN 1 JULI TOT 3 SEPTEMBER 2008

Tijdens de maanden juli en augustus wordt opnieuw, en dit al voor de 24-ste keer, de vakantiezoektocht ‘Door de Westhoek’ georganiseerd. Deze toeristische zoektocht kende in het verleden steeds een enorm succes met vele honderden deelnemers.

Periode

Dit jaar kan er opnieuw deelgenomen worden op één of meerdere dagen naar keuze in de periode van 1 juli tot 3 september. Aan deze zomerzoektocht kan je eventueel alleen, maar ook samen met je vrienden, je familie of je collega’s, … deelnemen om zo op een ontspannende en leerzame manier de wondermooie streek van het Heuvelland te ontdekken. Met meerdere inschrijvingen per gezin deelnemen is mogelijk.

Start

De start van de zoektocht situeert zich zoals steeds in de omgeving van de kerk in Elverdinge en het eindpunt van de tocht ligt in het centrum van Ieper.

Parcours

Het parcours (+ 46 km) loopt dit jaar hoofdzakelijk langs rustige, kronkelende wegen met sublieme vergezichten in het glooiende landschap tussen de getuigenheuvels van het Heuvelland. Van de startplaats in Elverdinge rijden we naar Vlamertinge (Karmel) en daarna naar de vijvergemeente Dikkebus. Hier kiezen we langs landelijke wegen richting Kemmel. Via de Lettenberg (zijheuvel van de Kemmelberg) rijden we naar het onlangs vernieuwde dorpsplein van Loker. We beklimmen de Rodeberg en de Zwarteberg en dalen daarna af naar het 'bloemendorp' Westouter. Met sublieme panorama’s, vervolgen we onze weg naar de top van de Kemmelberg en daarna naar het centrum van Kemmel, waarna we onze trip verder zetten naar Ieper, om er te eindigen met een korte wandelzoektocht in het centrum van de historische 'Kattenstad’.

Vragen + informatie

Er zijn omloopvragen en enkele fotovragen. Alle vragen zijn ter plaatse op te lossen zonder enige documentatie. Alleen het gebruik van het Prisma-woordenboekje is soms nodig. In het deelnameboekje wordt naast de wegbeschrijving (die voor iedereen duidelijk is en zeker geen problemen kan opleveren) eveneens heel wat toeristische en historische informatie meegegeven over de streek.

PRIJZENBERG + prijsuitreiking

Iedere deelnemer bekomt een waardevolle prijs uit een zeer ruime prijzentafel! Er kan volgens de behaalde uitslag gekozen worden uit een zeer grote variatie aan nuttige prijzen (o.a. heel wat elektrische apparaten, gereedschappen, etentjes, verblijf Park Molenheide, keukentoestellen, … en nog veel andere waardevolle prijzen; teveel om op te noemen! De prijsdeling vindt plaats op zaterdag 27 september 2008 in zaal ‘FAMILIEKRING’, Crescendostraat te Ieper (vanaf 18.30 uur).

Gratis tombola

De prijsdeling wordt nog gevolgd door een gratis tombola onder alle aanwezige deelnemers met als hoofdprijs: FIETS !

Stickeractie

Er zijn ook nog enkele prachtige pakketten met streekproducten te winnen. De deelnemers die de sticker ‘westhoek.be’ ( die in het deelnameboekje steekt) op hun wagen kleven en tijdens de zoektocht worden opgemerkt kunnen worden uitgeloot om zo’n waardevol pakket mee naar huis te nemen.

Deelnameformulieren

De prijs voor een deelnamebundel bedraagt € 7,50. Deelnamebundels kunnen bekomen worden op volgende plaatsen:

• Dienst voor Toerisme, Lakenhalle, Grote Markt Ieper
• Dienst voor Toerisme, Grote Markt, Poperinge
• VVV Heuvelland, Reningelstsestraat 11, Kemmel
• Café ’t Gemeentehuis, Sint-Livinusstraat 1, Elverdinge
• Café-slagerij In de Engel, Sint-Livinusstraat 2, Elverdinge
• Power-station, Veurnseweg 562, Elverdinge

Hieronder alvast een aantal vergezichten om u 'goesting' te doen krijgen.

Foto's: Johan Morlion

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.