Je was erbij > Overzicht

@vi.ttl:Kaartlezen voor vrouwen... - Woumen - 20/05/2008

@vi.ktek:Of ze moesten komen van hun man? Ik hoorde het, op het opmerkelijke initiatief van Pasar, geen enkele dame bevestigen. Al gaven sommige onder hen toch toe dat kaartlezen niet precies hun ding was. Maar ze hadden interesse, wilden leren...

@vi.tus:In de kijker

@vi.ktek:Feit is dat het initiatief in de kijker liep. Ook bij de media. En dat was nu net een van de bedoelingen, aldus regiovoorzitter Johan Verstreken (links op de foto): "Vakantiegenoegens is Pasar geworden. Dat wilden we vandaag, in deze regio, ruim bekend maken. Het initiatief 'kaartlezen voor vrouwen' paste perfect in die strategie. Maar we spelen niet in op het cliché dat vrouwen en kaartlezen niet samengaan. De activiteit kon net zo goed naar mannen zijn gericht, of naar beide groepen samen. Het aanbod van Pasar blijft hetzelfde als dat van Vakantiegenoegens: zinvolle recreatie en vrijetijdsbesteding aanbieden. Net iets meer, net iets anders...".
Liliane Bruynooghe, voorzitter van de mee organiserende plaatselijke afdeling, gaf lachend een ander argument: "Mannen zijn misschien wat technischer ingesteld, maar vergeet niet dat velen 'hun stuur' niet willen afgeven en daarmee hun vrouw in het kaartleeshoekje dwingen, telkens ze op reis gaan".

@vi.tus:Op 85 meter hoogte

@vi.tek:Als ervaren reisleider en gids mocht Johan Verweirder, de tweede man in het leuke gezelschap, de dames wegwijs maken. Bovenop de Diksmuidse IJzertoren startte hij met een kleine oriëntatieoefening. Hij was blij dat het deelnemersgroepje niet te groot was: "Straks start ik met wat theorie. Over de legende. Daarin vind je veel info over het soort wegen, afstandsaanduidingen - niet makkelijk met al die cijfers en bollen-, toeristische wetenswaardigheden, ... Vervolgens reik ik wat concrete oefeningen aan. Om het écht onder de knie te krijgen. En dat gaat vlotter in een klein groepje...". Zijn ambitie? Verweirder: "Wat inzicht bijbrengen. En misschien wat geruzie op weg naar de vakantiebestemming vermijden?".

Het heeft er alle schijn van dat het initiatief een vervolg krijgt. Wellicht gericht op mannen, of op koppels. Want 'nuttig voor iedereen'. Al hoorde ik één dame, net voor de aanvang van het initiatief, aan de voet van de IJzertoren vragen naar de ingang van dit imposante monument. Zou er dan toch waarheid in het cliché steken?


Info en foto: Els Bonte, Regioverantwoordelijke Pasar Oostende - Westhoek - www.pasar.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.