Je was erbij > Overzicht

Turnkring schittert - Vlamertinge - 15&16/03/2008

Afgelopen weekend was voor Turnkring Vlamertinge het eerste super succesweekend van 2008. Op drie plaatsen in het land waren de competititegymnasten aan het werk.

In Oostakker namen de tumblingers deel aan de Vlaamse kampioenschappen. Bij de benjamins A niveau verlengde Melanie Merveillie haar titel van 2007, Ook senior B Jonas Onraet verlengde probleemloos zijn titel. Bij de beloften B werd Jochen Dewancker Vlaams kampioen. En bij de miniemen A toonde Yari Delaey dat hij de wild card tot het Vlaams kampioenschap dubbel en dik verdiende want ook hij behaalde de titel. Timo Fiey zorgde bij de miniemen B voor zilver! Andere resultaten : miniemen B meisjes : 7 Imelie Merveillie 15 Febe Neuville. Juniors B 4 Lynn Wolters Seniors B 5 Astrid Lannoy. Mooi werk van de gymnasten dus maar ook van het trainersduo Roland Olivier en Wim Cappan.

In St Gillis Waas was het ondertussen de beurt aan de Vlamertingse jongens om te strijden naar de provinciale titel. Bij de beloften A niveau werd deze probleemloos ingewilligd door Bram Louwije die ook opnieuw de open titel op zijn naam schreef. Bij de pupil 1A werd Rune Putman mooi 5° en pupil 2A Kanzi Louagie mocht ook het schavotje op voor de zilveren medaille. De nieuwe uitdaging van turnkring Vlamertinge om het jongensturnen omhoog te krikken werd duidelijk al onmiddellijk beloond. Het trio Fedja Wallaert, Marijn Devroedt en Vladimir Liberman die de jongens van recreant naar competitiegymnast loodsen zullen zich dit jaar zeker nog laten horen!

En tenslotte in Oostende waren de meisjes actief. De pupillen turnen onder een speciaal code systeem en kunnen naargelang hun punten goud zilver of brons behalen. Emma Verbiese en Katerina Vasilevskiy zorgden voor zilver, Dille Dornez en Bauke Leire voor brons. Bij de miniemen B werd Flore Callens 3°, Flore die op tal van voorbije wedstrijden steeds naast het schavotje plaats nam, mocht deze keer een plaatsje opschuiven. Een welverdiende bronzen medaille dank zij onder andere een schitterende balkoefening. Bij de benjamins 1A behaalde Dore Lepla een mooie 2° plaats. Bij de benjamins 2A was het opnieuw feest. Hier zegevierde Eva Naessens. Haar eerste provinciale titel op haar palmares. Ook clubgenote Nona Laroye turnde een mooie wedstrijd en eindigde 6°. Loon naar werken dus voor de A turnstertjes die in het speciale privé voorbereidingsproject (combi school + turnen) zijn gestapt. En uiteraard gaat er ook een verdiende pluim naar trainster Ellen Grillet die 's avonds zelf nog moest aantreden bij de seniors A. Ellen - die turnt onder begeleiding van Els Vanhaute - sloot de avond af met een mooie bronzen plak.

En in Vlamertinge blijven ze feesten... op zondagmorgen trokken voorzitter Els Vanhaute en secretaris Carin Coutigny naar Gent voor de officiële in ontvangstname van het kwaliteitslabel. De club behaalde het label met 92% en dit is de tweede beste Vlaamse prestatie.

 • op de foto : vooraan Astrid Lannoy Rune Putman Imelie Merveille & Lynn Wolters
 • op schavotje 3 Flore Callens, Ellen Grillet, Dille Dornez en Bauke Leire
 • op schavotje 2 Kanzi Louagie, Emma Verbiese en Timo Fiey
 • op schavotje 1 Melanie Merveille, Bram Louwije, Eva Naessens
 • de andere kampioenen ontbreken jammer genoeg op de foto.

Tekst en foto : Els Vanhaute

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.