Je was erbij > Overzicht

Westhoek viersterrenontbijt - Mesen - 09/03/2008

Ten voordele van de Westhoekjongeren die naar de WJD in Sydney gaan.Op zondag 09/03/2008 organiseerden de tien Westhoekjongeren uit de decanaten Ieper en Poperinge, met name Leen Vandevyver en Alexander Vanhoutte (Heuvelland), Simon Verschoore en Grégory Vanhove (Mesen), Mieke Vanheule, Veerle Polley, Heleen Deruytere, Floor Ketels, Sara en Joris Valcke (Ieper) en hun ouders een warm ontbijt in het splinternieuwe Jeugdhotel 'Peace Village' Mesen. Deze enthousiaste jongeren gaan in juli naar de Wereldjongerendagen in Sydney (Australië). Het thema van die dagen luidt: ' Wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van Mij getuigen'. De Wereldjongerendagen zijn niet zomaar een plezierreisje, maar zijn een geloofstocht. Jongeren uit de ganse wereld komen er samen om hun geloof te delen en te versterken. Die jongeren komen voor een stuk anders terug en behoren tot de nieuwe katholieken die wat gist willen zijn in de maatschappij en de kerk van morgen. Ze zijn als het ware de nieuwe missionarissen van de 21-ste eeuw.

Omdat die geloofstocht een dure reis is (2300 euro voor de vliegtuigreis) zijn wat sponsoractiviteiten nodig. Zo werden al cakes gebakken en verkocht op de marktdag in Ieper en Poperinge. Een warm ontbijt zou ook de Westhoek wat in beweging brengen. Sandy Evrard, burgemeester van Mesen, sponsorde dit initiatief door zelf gans de voormiddag als vrijwilliger aanwezig te zijn en in te staan voor de warme worstjes, spek en eieren. Men verwachtte 300 inschrijvingen, maar ruim 520 mensen schreven zich in en waren zeer tevreden. De jongeren voelden daarmee dat velen achter hen staan en daardoor voelen ze zich bemoedigt en zijn al die mensen enorm dankbaar. Onder die vele aanwezigen waren mensen van overal aanwezig, ook heel wat jonge gezinnen. Ook al die aanwezigen waren enthousiast omdat heel wat prominenten hun steun kwamen betuigen.

Het was die ochtend in Mesen een vier-sterrenontbijt vol overvloed. Tevens was er wat randanimatie. Zo kon men tussenin kijken naar een beeldreportage over Australië en Sydney. Tevens kon men ook een bezoek brengen aan de paviljoentjes die deel uitmaken van het Jeugdhotel. Langs deze weg zeggen deze tien Westhoekjongeren aan iedereen een welgemeende dankjewel om de aanwezigheid, de steun en bemoediging.

Info en foto: Luc Vandevyver.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.