Je was erbij > Overzicht

Personeelsfeest 'Hulp aan Huis' - Jonkershove - 01/06/2008

Geslaagd personeelsfeest dienstenbedrijf 'Hulp aan huis' Houthulst en Diksmuide

Op zondag 1 juni 2008 kwamen de personeelsleden van het dienstenbedrijf 'Hulp aan huis' uit Houthulst en Diksmuide bijeen in het dorpshuis te Jonkershove. De medewerkers werden verwelkomd door mede-voorzitter Eddy Clauw van de afdeling Houthulst. Voorzitter Rik Vitse van Diksmuide was eveneens van de partij alsook burgemeester Joris Hindryckx van Houthulst. Alle werknemers ontvingen uit handen van de twee voorzitters en de leden van de beheerraad prachtige nieuwe polo's als werkkledij en kregen tevens nog een bloem overhandigd naar aanleiding van de 'dag van de poetsvrouw' die in de maand juni zal doorgaan.

De voorzitter gaf een overzicht van de steile opgang die het bedrijf sedert het ontstaan gemaakt heeft :

Bij de start van ons bedrijf in januari 2006 was de doelstelling om in een beperkte mate te kunnen voldoen aan de vele vragen naar poetshulp. Door de grote vraag van de gebruikers en de vele aanvragen van mensen die zich wilden inzetten binnen de nieuwe organisatie voelden we ons genoodzaakt om de vele aanvragen ook in te willigen. Gegroeid uit het Plaatselijk werkgelegenheidsagentschap (PWA) hebben we zowel naar de werknemers als naar de gebruikers goed werk geleverd.

Met het resultaat dat we in twee en een half jaar bereikt hebben kunnen we alleen maar spreken van een overweldigend succes. Met ongeveer 80 werknemers worden er momenteel een 300-tal gebruikers bediend. De snelle groei heeft ons tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van dit jaar genoodzaakt om enkele afspraken te maken om de werking van ons bedrijf te bevorderen. Tevens werden toen de fundamenten gelegd om dit jaar nog een tweede keer samen te komen om feest te vieren.

Ik wil van de gelegenheid dan ook gebruik maken om enkele redenen van onze feestvreugde aan te halen. In de eerste plaats verwijs ik graag naar de bevraging die onlangs gebeurd is bij de gebruikers. De resultaten zijn ronduit schitterend. Het dienstenbedrijf 'Hulp aan huis' krijgt op alle gebied een positief rapport. 95% van de gebruikers is tevreden of zeer tevreden over de geboden service. Opvallend is ook het feit dat veel gebruikers nog een persoonlijk rugsteuntje geven door positieve commentaar bij te voegen. Tegelijkertijd werd ook de administratieve werking geëvalueerd en ook op dit punt scoren zowel Houthulst als Diksmuide zeer goed. Als voorzitter zou je voor minder tevreden zijn. Ook de vlotte samenwerking met PWA Diksmuide heeft tot nu toe enkel voordelen opgeleverd. Hierdoor kan er namelijk een zeer uitgestrekt gebied bediend worden tot tevredenheid van de klanten. Een tweede reden om feest te vieren is ongetwijfeld de financieel gezonde situatie waarin om bedrijf zich bevindt. Zowel voor de uitbetaling van de werknemers, de bedrijfsleiders, de verzekeringen en alle andere kosten kunnen wijzelf instaan. De gemeente mag ongetwijfeld fier zijn, want zeg zelf, een dienstverlening die zelfbedruipend is komt niet zoveel voor in onze hedendaagse samenleving.. We hebben onmiddellijk de middelen die voorhanden zijn aangewend om onze werknemers te belonen voor hun inzet. Daarom werden er vanaf april 2008 ook maaltijdcheques ingevoerd. De vraag naar aangepaste werkkledij werd onderzocht, en vandaag zien we een eerste resultaat, namelijk het schenken van polo's aan alle werknemers. Om de kwaliteit van ons bedrijf nog te bevorderen behoort ook het geven van opleidingssessies tot onze doelstellingen.

Zoals jullie zien stellen we alles in het werk om ons bloeiend bedrijf ook in de toekomst verder te laten uitgroeien tot een succesvolle onderneming. De voorzitter sloot af met een woordje van dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen tot het welslagen van de onderneming en in het bijzonder de bedrijfsleiders Annelies Dewilde en Elke Accou en de assistent-bedrijfsleiders Hannelore en Nancy. Ook burgemeester Joris Hindryckx onderstreepte het nut van het dienstenbedrijf dat in korte tijd reeds heel wat diensten bewezen heeft.


Info en foto: Sofie Hennebel / Jurrie Delporte

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.