Je was erbij > Overzicht

Daguitstap VVVG - De Panne/Adinkerke - 21/06/2008

Hieronder een bondig verslag van de daguitstap van VVVG De Panne op 21 juni ‘Aan Weerskanten van de Schreve’ onder leiding van Paul Beerens.

39 deelnemers trokken er op uit in ideale weersomstandigheden. Als verrassing werd begonnen met een bezoek aan Boezinge Sas. Paul gaf er uitleg over hoe de scheepvaart verliep op de Ieperlee voor dat het Ieper-IJzer kanaal bestond. Op de foto is te zien dat zijn reisgezellen geboeid staan te luisteren naar zijn relaas.

Vervolgens trok het gezelschap naar de Yorkshire Trench en Dugout. Ook hier werd de nodige uitleg verstrekt.

En dat gebeurde ook aan het Canadees Monument in St. Juliaan.

Na de koffie met Tommy cake in het etablissement Loonsvijver werd Tyne Cot met zijn nieuw bezoekerscentrum onder de loupe genomen. Aan de grafsteen van Lewis Mc Gee kregen de deelnemers de levensloop en de manier waarop hij zijn Victoria Cross verwierf, te horen.

In afwachting van het broodjesmaal in Loonsvijver sloegen de gepensioneerden van De Panne zowaar aan het voetballen. Een van de voetbaldames kreeg zelfs een rode kaart aangesmeerd voor spelbederf.

En dan ging het in een ruk naar Aire-sur-le-Lys. Langs een kort wandelparcours zijn daar 20 gebouwen van een genummerde plaat voorzien. Daar zijn dan nog niet bij: het stadhuis, het belfort, het baljuwshuis en de twee kerken. Deze 25 gebouwen werden besproken door Paul. Maar op zijn minst nog 250 andere gebouwen zijn daar het bespreken waard. Kortom de deelnemers hadden ogen te kort om alles te kunnen zijn.

Tenslotte werd nog een bezoek gebracht aan de ruïnes van de verdwenen stad Terwaan (Thérouane). Na het driegangen menu in alweer Loonsvijver keerde in gezelschap huiswaards gewapend met een 16 pagina’s tellend gratis verslag voorzien van kleurfoto’s. De voorzitter van de vereniging, Lucien De Kimpe, was dan ook, namens alle deelnemers, vol lof over de leverde prestatie van de organisator van de geslaagde dag. Een daverend applaus was de beloning.

Indien het niet regent staat op dinsdag 1 juli de Tweebergen wandelroute 7.2 km in Westouter op het programma. Op dinsdag 15 juli trekken de wandelaars van VVVG De Panne naar Buysscheure. Ze gaan er op zoek naar het paradijs. De wandeling ‘vers le paradis’ is 7 km lang. Er wordt telkens met eigen vervoer vertrokken op het Koningsplein aan het seniorengebouw De Boare in De Panne telkens om 13u30 stipt.

Info en foto's: Paul Beerens, wandelverantwoordelijke van VVVG De Panne

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.